ARHAVİ BALIKÇI BARINAKLARI GÖZ KAMAŞTIRIYOR.

DenizHaber ARHAVİ-Karadeniz Sahil yolu yapımının Arhavi geçişi sırasında yapılan çalışmalardan etkilenerek yıkılıp yeniden yapılan Balıkçı barınağındaki evler, modern bir yalı görünümüne kavuştu. Arhavi Su Ürünleri Kooperatifi eski başkanı Reşat Filibelioğlunun da büyük katkıları ile bugünkü noktaya gelen barınaklar akşam olduğu zaman herkesin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Arhavi Gençlik ve spor ilçe müdürü Erol Tosunda balıkçılığı küçükten bu tarafa yapıyor. “Çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor, bu yoğun çalışmadan arta kalan zamanımı da buraya gelerek değerlendiriyorum. Balığa çıkıp denizle kucaklaştıktan sonra burada günün bütün yorgunluğunu atmam, bir sonraki güne de daha dinç başlamama neden oluyor” dedi.  

Düzenli ve tek tip olarak Karadeniz Sahil yolu yüklenici firmasına yaptırılan balıkçı barınağı ve burada bulunan iki katlı konutlar da hak sahipleri de konutların içlerini kendi istedikleri gibi donatıyorlar. Akşamları çilingir sofralarının kurulduğu, siyasetten-ekonomiye, Arhavi’den Türkiye’ye-Sanattan-Kültüre kadar her şeyin konuşulduğu hoş sohbet ortamları da ayrıca görülmeye değer görüntüler ortaya çıkartıyor.

Şimdiki başkan Hakkı Aytolan da “Balıkçı barınağımızı yeni baştan yarattık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Noksanlarımız var ama onları da yavaş yavaş, burada dostlarla el ele vererek tamamlıyoruz. Arhavi balıkçı barınağı artık bir cazibe merkezi olmuştur” dedi.

Hayati Akbaş/DenizHaber Arhavi

Editör: TE Bilişim