Amatör Balıkçıya, 5 Ay Denize Açılmama Cezası

Rize'de, amatör bir balıkçı, kayığında can yeleği, can simidi ve yangın söndürme tüpü bulundurmadığı gerekçesiyle hakkında açılan dava sonucu 5 ay denize açılmama cezası aldı.

Hobi olarak boş zamanlarında Yorgun adlı kayığı ile denize açılan amatör balıkçı Cihan Beşikçi hakkında, sahil güvenlik ekipleri kayığında can yeleği, can simidi ve yangın söndürme tüpü bulunmadığı gerekçesiyle tutanak düzenledi.
 
Hakkında Rize Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılan öğretmen Cihan Beşikçi, 'Can ve mal emniyetini sağlamaya yönelik kurallara muhalefetten' 2 ay 15 gün hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme denetimli serbestlik tedbirleri kapsamında Beşikçi'ye verilen 2 ay 15 gün hapis cezasını 5 ay denize açılmamaya çevirdi. Beşikçi'nin 19 Eylül 2007'de başlayan ve 16 Şubat 2008 tarihinde bitecek olan cezaya uyup uymadığı Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nce denetleniyor.

Denize açılamayan Cihan Beşikçi, sahilde kayığı ile ilgilenerek verilen cezanın süresinin dolmasını bekliyor. Bir hafta sonu ailesiyle denize açıldığında yapılan kontrollerde kayıktaki bazı eksiklikler saptandığını ve daha sonra hakkında dava açıldığını belirten Cihan Beşikçi, "5 ay denize açılamama cezası aldım. Şu anda cezalı durumda olduğum için denize açılamıyorum. Kıyıda oturarak denize açılan arkadaşlarımı seyretmek zorunda kalıyorum. Bu çok zor bir durum. Denizden uzak kalmak, deniz hobisi olan biri için çok zor. Bunu denize açılamayınca çok daha iyi anladım." dedi.

Olaydan sonra eksikliklerini tamamladığını vurgulayan Beşikçi, "Sahil Güvenlik ekipleri büyük balıkçı motorlarına yaptığı uygulamaları küçük balıkçı motorlarına da uyguluyor. Bu deniz hobisi olanları mağdur ediyor." diye sözlerini tamamladı. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim