3/2 numaralı  Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ 1 Eylül 2012- 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında amatör balıkçılığın belirli kurallar çerçevesinde yapılmasını sağlamak için, ticari amaç dışı veya spor maksadıyla yasak olmayan bölgelerde ufak vasıtalarla su ürünleri istihsal edeceklerin avlanma usul ve esaslarını belirlemek amacıyla oluşturuldu.

Amatör olarak balıkçılık yapmak isteyen adaylar  bu işbirliği ile hazırlanan tebliğ sayesinde son gelişmelerden haberdar olabilecek.  ALDER tarafından  organize edilerek hazırlanan Tebliğ , yeni bölge değişiklikleri, amaç, kapsam ve tanımlar, amatör balıkçılığın nasıl yapılması gerektiği, yasal işlemler, yasak kararları koruma ve kontrollerle ilgili yeni kararları belirtmek üzere 6 bölümden oluşuyor.

Tebliğin çıkarılış amacı ve faydaları ile ilgili konuşan Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları (ALDER)Derneği Başkanı DR. Cantaş Şirin, “ Zaman zaman toplantılarımızda bölgesel gelişmelerden söz ediyoruz, fakat oluşturduğumuz tebliğ sayesinde üyelerimiz ve amatör balıkçı olacak adaylarımızın bilmesi gereken kuralları özet haline getirdik.

Amatör balıkçılığın geliştirilmesi maksadı ile balıkçılık ile ilgilenen vatandaşlara yardımcı olabilecek tebliğ ALDER’ den ücretsiz olarak alınabilecek. ALDER’E üye olan yada olmayan herkesin yararlanabileceği kitapcık, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartı ile amatör olarak balıkçılık yapmaya özendirecek bilgileri de içeriyor. Yaklaşık 200 üyeye sahip olan derneğin Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği Başkanı Cantaş Şirin, “Sahip olduğumuz bu örgütlü yapıyı olabildiğince geliştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda pek çok kişinin emeği var. Denizin insan sağlığına faydalı bir uğraş olduğunu ve yönümüzü  denize dönmenin sosyal anlamda birçok fayda sağlayacağını belirtmek üzere amatör balıkçılık yapmak isteyen adaylarımıza çağrıda bulunuyorum. Bize katılan vatandaşlarımız burada keyfiyetle zaman geçirecekler. Bize üye olmak isteyenler bizimle iletişime geçebilir. Sadece bize üye olanlara değil üye olmayanlara da yanlış uygulamalara girmeden balıkçılık yapmaları ve bölgemiz konusunda olabildiğince yardımcı oluruz. Dayanışma şart” şeklinde konuştu.

Dernek olarak son dönem faaliyetlerini de anlatan Şirin,  10 Ekim Çarşamba günü Sahil Kafe’ de gerçekleştirilecek olan yemeğe tüm üyelerin davetli olduğunu şimdiden duyurdu. Bu yemek programı ile çok katılımlı bir yönetim ve organizasyon mekanizması hedeflediklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim