AMATÖR AVCILARA "AĞ" YASAK

Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğde Yapılan Değişiklikle, İç Sularda Yemlik Uzatma Ağı Dışında Her Türlü Ağın Avlakta Bulundurulması ve Kullanımı Yasaklandı.

Amatör (sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğde yapılan değişiklikle, iç sularda yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaklandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının amatör ve ticari su ürünleri avcılığına dair iki tebliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İçsularda amatör avcılığı düzenleyen maddeye göre, küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması ile boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaklandı.

Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yapmak yasaklanırken sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilecek. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilecek.

Avlanması tamamen yasak olan türler dışındaki su ürünlerinin avcılığında her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbest olacak.

Ticari amaçlı su ürünleri avcılığı tebliğinde öngörülen yeni düzenlemelere göre, Akdeniz'de Susanoğlu - Atakent ile Akıncı burnu arasında kalan alanda 11 metre derinlikten itibaren, uzunluğu en fazla 600 metre ve ağ derinliği en fazla 33 metre olan gırgır ağları ile avcılık yapılması serbest olacak.

Değişiklikle, sazangillerin avcılığının yasak olduğu dönemlerde yayın avcılığı da yasaklandı.(aa)

Editör: TE Bilişim