BALIKÇILARIN TÜKETİM KAMPANYASINA ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN TAM DESTEK‏

 Türkiye’de balık tüketiminin gerçekte olması gereken seviyenin çok daha altında olması Aliağalı balıkçıları harekete geçirdi.

Dünya ortalaması 15-20 kilogram aralığında olmasına rağmen üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de ortalama kişi başı 8 kilogram olan balık tüketimini artırmayı hedefleyen Aliağalı balıkçılar, tüm ülkeye örnek teşkil edebilecek bir kampanya başlattı. ‘Sağlıklı Yaşam İçin Balık Tüketin' sloganıyla S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi’nin öncülüğünde başlatılan kampanyaya Aliağa Belediyesi de destek verdi. S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi ile Aliağa Belediyesi işbirliğinde yapılan kampanya çerçevesinde; halkın balık tüketimini özendirecek görsel materyaller Aliağa’nın muhtelif noktalarında bulunan billboardlara asıldı. Aliağa caddelerini renklendiren kampanyanın birbirinden güzel görselleri büyük ilgi çekti.

BAŞKAN ACAR: KAMPANYANIN SAHİL KENTLERİNE MODEL OLACAĞINA İNANIYORUM

Milli ekonomi adına balıkçılık sektörünün önemine değinen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “İlçemiz balıkçılarının faaliyet gösterdiği Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi’nin özellikle yeni yetişen nesillere balığı sevdirmek, balığı tanıtmak ve balık tüketimini yaygınlaştırmak adına başlattığı kampanyanın en azından Aliağa gibi sahil kentlerine model olacağına inanıyorum. Daha sağlıklı bir toplum ve ülkemiz ekonomisine güç kazandırmak adına gerçekleştirilen bu kampanyaya bizde Aliağa Belediyesi olarak destek vermeye, katkı sunmaya çalıştık. Ayrıca bu kampanya Türkiye genelinde endüstri kenti olarak tanınan Aliağamızın aynı zamanda bir balıkçı kenti de olduğunun göstergesidir. Bu bağlamda Aliağa’ya bir Metro kadar yakın olan İzmirli vatandaşlarımızı da balığı, balığın adresi Aliağa’da yemeye davet ediyorum” dedi.

YILMAZ: KALP KRİZİ HASTALIKLARINI SIFIRA İNDİRİYOR

Balık tüketiminin Türkiye’de önerilen miktarların oldukça altında olduğunu hatırlatan Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz, "Doktorların bile reçetelerine yazdığı balık, örneğin Japonya’da yılda 26 kilo kişi başına tüketiliyor. Balık tüketiminin yüksek olduğu ülkelerde kalp krizi hastalıklarını sıfıra indiği görülüyor. Türkiye’de ise ne yazık ki her geçen gün kalp krizi hastalığı çoğalmakta ve sık görülmektedir. Ülkemizin 3 bir tarafı denizler ile çevrili olması Türk halkı için büyük bir şanstır. Halkımız bu şansını iyi değerlendirmelidir” diyerek, hem sağlık, hem de ekonomi açısından Türk halkının yılda minimum 15 kilo balık tüketmesi gerektiğini savundu.

“DAHA FAZLA TANITIMA İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’de bir dönem reklam ve tanıtım faaliyetleri sayesinde fındık tüketiminde ciddi artış olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kemal Yılmaz, balıkçıların bin bir zahmetle yakaladığı balığı değerinde satamadığı için kar elde edemedikleri gibi zarar etmekte olduklarını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın balık tüketimini artırmaya yönelik kamu spotu ve benzeri çalışmalar yaptığını anlatan Yılmaz, “Bakanlığımızın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Ancak bizim daha fazla tanıtıma ihtiyacımız var. Ancak burada bizlere de büyük görev düşüyor. Türkiye genelinde 500’ün üzerinde Su Ürünleri Kooperatifi var. Bu kooperatiflerimiz yerel yönetimlerle el ele vererek farklı projeleri hayata geçirebilir. Bu noktada Aliağa Belediyesi’nin büyük desteğiyle başlattığımız kampanyanın diğer kooperatiflerimize ve belediyelere de örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim