Türkiye'de sportif balıkçılığın önemli etkinliklerinden olan ve Avrupa'nın en büyük üç balıkçılık yarışmasından biri olarak kabul edilen Vodafone Red Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası sona erdi.

Alaçatı Port Marina'da bu yıl yedincisi düzenlenen turnuvaya Yunanistan'dan 4, İtalya'dan 1 olmak üzere 85 donanımlı tekne ve 300'den fazla yarışmacı katıldı."Kaçan Balık Büyük Olur" sloganıyla start alan turnuvada geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da iş dünyasının önemli isimleri oltalarını Ege'nin derin sularına bıraktı.

Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu tarafından 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenen yarışmaya, batan tekne damgasını vururken, yarışmanın son gününde tutulan 20'ye yakın balık küçük oldukları için denize bırakıldı. Turnuvunın ilk günü kötü hava koşuları nedeniyle ertelenen yarışmada her sene verilen büyük balık ödülü tutulan balıkların yarışma standartlarına uyulmadığı için verilemedi.

Yarışmada, jüri özel ödülünü Ömer Atay, Mustafa Van, Murad Mestud, Mehmet Özsaruhan, Yıldırım Özdemir'in yarıştığı El Quizo teknesi alırken, diğer Jüri özel ödülünü ise Zeki Sairoğlu, Haluk Özyavuz, Doruk Yavuz, Nail Sarı'nın yarıştığı Orion teknesi kazandı.

Yakala bırak ödülünü ise Allattin Çankaya, Muzaffer Uslu, Önder Okcan, Taylan Gördüren, Selahattin Soylu, Atak Pekdoğan'ın yarıştığı Melisa isimli tekne kazandı.

İlk gün yarışlarında batan "Blue İnfinity" adlı tekneden diğer gemiye yüzerek kurtulan Osman Üçer'in oğlu Ömer Üçer de Jonior kategorisinde ödüle layık görüldü.

Teseli ödülünü ise Madx teknesiyle yarışan Barış Mezeci, Deniz Özkardeş, Oğuz Özkardeş, Murat Kuyu kazandı. Yarışmanın 3 bin dolarlık ödüllü en fazla balık kategorisinde ise Okan Tozun, Emre Akbaş, Mesut Akgün, Burhan Özdemir'in yarıştığı Ümit Marin isimli tekne galip geldi.

Editör: TE Bilişim