AKBÜK'TE BALIK MEZATI BİR BAŞKADIR

Akbüklüler turizm alanında gösterdikleri performansı balıkçılık sektöründe de gösteriyorlar.

 Didim'e bağlı Akbük beldesi sahip olduğu doğal güzellikler ile turizm konusunda her geçen yıl daha da büyümekte ve ekonomik girdileri de aynı oranda artmaktadır.

Turizm alanında gösterdikleri performansı balıkçılık sektöründe de gösteren Akbüklüler, beldeye gelen yerli, yabancı turistlerin balık ihtiyaçlarını günlük ve taze olarak karşılamaktadırlar. Akbük Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçılar, denizlerin korunması kapsamında sürdürülebilir balıkçılık anlayışı ile yasalara ve kurallara saygı çerçevesinde hareket ederek su ürünleri avcılığı yapmaktadırlar. Böylece Akbüklü balıkçılar, hem yaşamlarını devam ettirebilmiş olmanın hem de gelecek nesillere canlı, ekolojik sistemi bozulmamış bir Akbük körfezi bırakıyor olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorlar.

Akbük Su Ürünleri Kooperatifine bağlı balıkçılar yaz-kış her mevsim yakaladıkları su ürünlerini sabahları kooperatifin bürosunun yanındaki mezat alanında satıyorlar. Elif bacı da eşiyle birlikte yakaladığı çeşit çeşit balıkları mezatta bizzat kendisi satıyor. Her konuda üyelerine sahip çıkan kooperatif yönetimi bu konuda da onlara her zaman destek olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Kpt.Ş.Ünal BENLİALPER / KAPTAN HABER / İZMİR

Editör: TE Bilişim