Kılıç Afrika'da çiftlik kurup Avrupa'ya balık satacak

40 ülkeye balık ihraç eden Kılıç Deniz, rotasını Afrika'ya çevirdi. Fas'ta 2014'te tesisi kuracak şirketin hedefi Batı Avrupa pazarı

Türkiye balıkçılık sektörünün en büyük ihracatçılarından olan Kılıç Deniz, rotasını Kuzey Afrika'ya çevirdi. Kılıç Deniz Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç "Fas'ta yatırım kararı aldık. Burada kuracağımız çiftliklerle İspanya, Portekiz, Fransa ve İngiltere'ye yöneleceğiz" dedi. Hedef pazarı Batı Avrupa olan yatırıma önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlanılması planlanıyor.
 
Orhan Kılıç, "Türkiye'deki üretimimizle iç pazarın yanı sıra Asya ülkelerine de satış yapıyoruz. Fas'taki tesislerimizle Avrupa'da da ağırlığımız artacak" diye konuştu. İhracat odaklı çalışan firmanın, bu yıl da aynı stratejiyle büyüyeceğini belirten Kılıç, şunları söyledi: "40 ülkeye satış yapıyoruz. Hedefimiz 2013'te ihracatımızı en az yüzde 30 artırarak 100 milyon dolara ulaştırmak." 

YENİ ÜRÜN YOLDA 
 
Kılıç'a göre dünyada her geçen gün balık talebi artıyor ve artmaya da devam edecek. Amerika'nın en büyük pazar olabileceğini söyleyen Kılıç, "Ancak burayla ilgili lojistik sorunu var" dedi. Yakın zamanda yeni bir ürünü satışa sunacaklarını belirten Kılıç, "Bu, çok stratejik bir ürün. Hatta cari açığa bile katkı sağlama potansiyeli var" değerlendirmesini yaptı. 

SU KAYNAKLARI BÜYÜME TRENDİNE CEVAP VERMİYOR
 
Kılıç, Türkiye'de su kaynaklarının, özellikle yaz aylarında yetersiz kaldığını söyledi. Sektörün büyüme trendine cevap veremediğini belirten Orhan Kılıç, "Ülkemizdeki su kaynakları sektörümüzün potansiyelini yansıtmıyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim