173 ton balık yasaklı!

Bir yılda yaklaşık 173 ton balığa el konuldu. Denetimlerde toplam 760 bin 678 lira idari para cezası kesildi

Balık tezgahlarındaki yüksek fiyatlar vatandaşın tepkisini çekerken İstanbul Balıkçılık ve Su Ürünleri ekipleri yasadışı avlanan balıkçılara bir yılda 760 bin 678 lira para cezası kesildiğini açıkladı.

Denizlerde yasadışı avlanan balıkçılara yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Balık sezonunun açılmasıyla operasyonlara hız veren İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi, 2017 yılı bütçesini çıkardı. Ekipler 2017 yılı boyunca toplam 16 bin 369 denetim yaptı. Balıkçılara yönelik 529 idari işlemde toplam 760 bin 678 TL idari para cezası kesildi.

TROL DONANIMLARI TOPLANDI

Toplam 172 bin 600 kilogram ürüne ve çok sayıda uygun olmayan av aracına da el konuldu. El konulan av araçları içerisinde ağlar, trol donanımları, tekne ve botlar, dalış malzemeleri, zıpkınlar, tırıvırılar, pinterler, elektroşok cihazları ve fenerler bulunuyor. İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul genelinde sürdürülebilir su ürünleri avcılığının sağlanması ve su ürünlerinin korunmasına yönelik yürütülen denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim