Söke İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol görevlileri ve Aydın il jandarma çevre koruma timi tarafından yasak su ürünleri avcılığıyla mücadeleye kararlılıkla devam ediliyor. Denetimlerde amatör balıkçılar, ticari balıkçılar ve nakil vasıtalarının kontrol ve denetimleri yapıldı.

Aydın’ın Söke İlçesi çevresinde Menderes Nehri ve Bafa Gölü bağlantılı azmaklarda yasak olan ağ ve pinter kullanılarak balık avcılığı yapılması ile mücadelesini sürdüren ekipler; avcılar ve satıcılara balık boyları denetimi de yaptı. Denetlemelerde avlanma ve satış belgeleri de kontrol edildi.

Söke İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız; “Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’e göre iç sularımızda olta dışında av aracı kullanılmamalıdır. Söke İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol görevlileri ve Aydın il jandarma çevre koruma timi ile ortaklaşa yapılan denetimlerde amatör balıkçılar, ticari balıkçılar ve nakil vasıtalarının kontrol ve denetimleri yapıldı. Balıkçılara gerekli uyarılar yapılarak tebliğ hükümlerine aykırı faaliyet gösterenler hakkında idari işlemler uygulandı” dedi.
Kaynak: iha