Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı sahilinde pelikanların akşam dansı izleyenleri büyüledi. On binlerce pelikan seyrine doyum olmaz görüntüler oluştururken pelikanlar hp birlikte mavi suların keyfini çıkardı. Nadir görülen manzara ise objektiflere bu şekilde yansıdı.

Antik Dönem’deki ismiyle Mykale, şimdiki adıyla Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı, içinde barındırdığı bitki ve hayvan türleriyle dünyanın önemli tabiat güzelliğine sahip. Yılın 12 ayında da farklı güzelliklerle dolu harika bir tabiat alanı olan milli park yaz kış ziyaretçilerini tabiatın en güzel halleri ile ağırlarken, karada alageyikleri ve yılkı atları denizde ise pelikanları ile görenleri büyülüyor. Vahşi bir tabiatın hüküm sürdüğü Milli Parkın sahilinde on binlerce pelikanın sahilde buluşması objektiflere bu şekilde yansıdı.

Uluslararası düzeyde koruma alanı olarak kabul edilen Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda şu an itibariye yaklaşık 810 çeşit bitki türünün yanında yaklaşık 250 adet kuş turune de ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: iha