Nazilli Belediyesi, Miraç Kandili’nde Osmanlı Çeşmesinden şerbet akıttı, 10 bin kişilik lokma hayrı yaptı.
Yaklaşık 10 bin bardağın dağıtıldığı mübarek günde, şerbet içmek isteyen vatandaşlar, çeşmelerin başında uzun kuyruklar oluşturdu.
Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Nazilli Belediye Hizmet Binası önündeki Osmanlı çeşmesinden Miraç Kandili dolayısıyla şerbet akıtılıp 10 bin kişilik de lokma hayrı yaparak vatandaşa ikram edildi. Vatandaşlar şerbet akan çeşmelerin başında ve lokma ikramında uzun kuyruklar oluştururken, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’da kendi elleri ile vatandaşa lokma ve şerbet ikramında bulundu.
Üç aylar içerisinde birçok mübarek gün ve gece bulunduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “İslam Dünyası için manevi bir bayram havasının yaşandığı bu gün ve gecelerden biri olan Miraç Kandili Peygamber Efendimizin mucizevî bir şekilde Allah katına yükselerek yüce Allah ile buluşmasını ifade eder. Rahmeti bol olan bu Mübarek Miraç Kandili’nin Nazilli’mize ve İslam Alemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim” dedi.
Kaynak: iha