Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Bozyurt Mahallesinde 38 yıl aradan sonra 3 mahallenin ortaklaşa düzenledikleri Deve Güreşi Festivaline katıldı.
Alıcık, Şehit aileleri için arenaya çıkartılan Develerin sahiplerini kutlayarak “Allah hepinizden razı olsun. Develerinize güç kuvvet, sizlere ve ailelerinize de sağlık sıhat versin” dedi.

Nazilli’ye bağlı Bozyurt Mahallesinde 38 yıl aradan sonra 1. Deve güreş festivali düzenlendi. Bozyurt Mahalle Muhtarı Ali Esgin, Aslanlı Mahallesi Muhtarı İbrahim Topçuoğlu ve Bereketli Mahallesi Muhtarı Mehmet Aktaş’ın ortaklaşa aldıkları karar ile Bozyurt Mahallesinde düzenlenen Deve Güreşi Festivalinde Yüzlerce vatandaş arenayı doldururken pehlivan develer de birbirleriyle kıyasıya güreşti.

Bozyurt Mahalle Muhtarı Ali Esgin, “38 yıllık bir aradan sonra Bozyurt, Arslanlı ve Bereketli Mahalle muhtarları olarak kendi aramızda ortak bir karar alarak 38 yıllık bir aradan sonra Mahallemizde geleneksel hale getireceğimiz 1.Deve güreş festivalimizi düzenledik. Festivalimize Ege, Marmara ve Ege Bölgemizden 90 seçkin katılarak arenamızda güreş tuttular. Festivalimizden elde edilecek olan gelir, yine 3 muhtar olarak aldığımız ortak karar sonucunda şehit aileleri yararına Şehitler Derneğimize verilecektir” dedi.

38 yıl aradan sonra 3 mahallenin ortaklaşa düzenledikleri Deve Güreşi Festivaline katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ”Öncelikle muhtarlarımızı kutluyorum. İnan çok mutlu oldum ve gurur duydum. Yıllar sonra tekrar bir geleneği canlandırdıkları ve kazancının hayırlı bir yere harcanmasından dolayı çok daha farklı bir mutluluk duydum. Böylesi düşünceli bir davranıştan dolayı her birinden Allah razı olsun. Bu meydana yıllar sonra yeniden geleneğini canlandırmak ve hayırlı bir işe vesile olmak için develerini güreşe çıkaran tüm deve sahiplerini de kutluyorum. Allah sizlerden de razı olsun. Develerinize güç kuvvet, sizlere ve ailelerinize de sağlık sıhat versin” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha