Kuşadası ilk kez bir uluslararası film festivaline ev sahipliği yapacak.
22-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kuşadası Film Festivali’nin Genel Koordinatörlüğünü Çiğdem Suyolcu üstleniyor.
1.Uluslararası Kuşadası Film Festivali için başvurular 27 Şubat-20 Mart tarihleri arasında yapılacak. Mustafa Lütfi Suyolcu özel ödülünün de yer aldığı film festivali ulusal uzun metraj, uluslararası kısa metraj ve uluslararası belgesel kategorilerinde üç dalda düzenlenecek. Festivalin jüri başkanlığını usta yönetmen İsmail Güneş yapacak, jüri üyeleri de sinema sektörünün önemli isimlerinden Sami Dündar, Feza Çaldıran, Güner Özkul, Aydın Bağardı ve İrem Altuğ olacak. Ulusal Uzun Metraj kategorisi koordinatörlüğünü Polen Ada Öz, Uluslararası Kısa Metraj kategorisi koordinatörlüğünü Erdi Kürklü ve Uluslararası Belgesel kategorisi koordinatörlüğünü ise Bora Ayanur üstlenecek. Başvurular sonunda Ulusal uzun metraj kategorisinde seçilip, yarışmaya katılmaya hak kazanan 10 film 19-23 Nisan tarihleri arasında 5 gün süreyle Kuşadası’ndaki salonlarda sinemaseverler için gösterime sunulacak.
Uluslararası Kuşadası Film Festivali’nin genel koordinatörü Çiğdem Suyolcu, Kuşadası’nın daha etkin tanıtımının marka haline gelecek uluslararası etkinliklerle sağlanabileceğini belirterek, “ Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 2 yıl önce aday olduğunda seçim çalışmalarında “ Dünya Kuşadası’nı Konuşacak” sloganını kullanmıştı. Dünyanın Kuşadası’nı konuşmasını samimiyetle istiyorsak bunun yollarının en önemlilerinden biri başta sinema olmak üzere sanatın tüm diğer dallarıdır. Dilerim ki düzenleyeceğimiz bu festival, Başkan Kayalı’nın belirlediği hedeflere de hizmet etsin. Hem sektöre hem de Kuşadası’na katkı sağlamayı hedefliyoruz “ dedi.
Kaynak: iha