Son günlerde tüm dünyanın tartıştığı göçmenlerin yasa dışı yollardan kaçışını önlemek amacıyla Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekip kuruldu.
Son iki yıldır Kuşadası sınırları içerisinden yasa dışı göçmen kaçışını önlemek için büyük başarı sağlayan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü, özellikle yasa dışı kaçışları organize eden insan tacirlerini engellemek için özel bir çalışma başlattı.
Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bünyesinde kurulan ekibin hedefi, Kuşadası sınırları içerisinde yapılması düşünülen göçmen kaçışlarının tamamen önüne geçmek. Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, göçmen kaçışlarının önüne geçmek için çok titiz çalışmalar yürüttüklerini ve önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, “ Bu amaçla Kuşadası sınırları içerisinde yasa dışı yollardan yurt dışına yapılan göçmen kaçışlarını tamamen sıfırlamayı hedefliyoruz. Yasa dışı kaçışlarda yaşanan kazalar hepimizi üzüntüye boğuyor. Hem yasa dışı yolları kullanmak isteyen göçmenlere engel olacağız hem de bu işleri organize eden insan tacirlerini de sıkı bir takibe alacağız. Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin de desteğiyle çok olumlu sonuçlar alacağımızı umut ediyorum “ dedi.
- TURİZM SEZONU ÖNCESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Bu arada, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından turizm sezonu öncesi güvenlik planlamasının yapılması amacıyla bir toplantı düzenlenecek. 14 Mart Pazartesi günü Saat: 15.00’de Kuşadası Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek toplantıya tüm turizmcileri, esnaf temsilcilerini ve sivil toplum örgütleri ile meslek kuruluşlarının temsilcilerini davet eden Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, “Turizm sezonu planlamasının yapılacağı bu toplantıda tüm kesimlerin görüş ve önerilerini de dinlemek istiyoruz. Hedefimiz sorunsuz bir turizm sezonu yaşamak. Biz polis olarak elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bu konuda, turizmcilerimizin, esnafımız ve vatandaşlarımızın da her zaman olduğu gibi desteğine ihtiyacımız var“ diye konuştu.
Kaynak: iha