Kuşadası’nda, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından belirli kriterleri yerine getiren plajlara verilen Mavi Bayrak Ödülleri düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. 2017 yılında Kuşadası’nda bulunan 20 plaj ve bir marina Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl deniz suyu temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında belirli kriterleri yerine getiren plaj ve marinalara verilen Mavi Bayrak Ödülü, Kuşadası Secret Beach’de düzenlenen bir törenle verildi. Mavi Bayrak Ödül Töreni’ne Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege Bölge Koordinatörü Doğan Karataş ile otel ile tesislerin temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Başkan Kayalı, Mavi Bayrak Ödüllerini çok önemsediklerini vurgulayarak "Mavi Bayrağı önemsemek çevreyi ve dolayısıyla turizmi önemsemek anlamına geliyor. Ekonomik girdisinin yüzde 85’i turizme dayalı bir ilçe olan Kuşadası’nın geleceği açısından turizmin önemi ise tartışılamaz. Uluslararası alanda belirlenen standartlar doğrultusunda verilen Mavi Bayrak Ödülleri, çevreye saygılı olduğumuz anlamına da geliyor. Mavi Bayraklı plaj sayımızı arttırmak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kayalı’nın ardından konuşan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege Bölge Koordinatörü Doğan Karataş ise "Son zamanlarda çevre konusu, ülkemiz ve dünyamız açısından büyük bir önem arz etmeye başladı. Özellikle sanayi devriminden sonra çevre konusu çok hassas bir durum teşkil etmeye başladı. 80’li yıllardan sonra çevrenin önemi çok daha iyi anlaşılmış ve global çapta çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmaların bir tanesi de Mavi Bayrak’tır. Mavi Bayrak, özellikle denizlerimizin korunmasında önemli bir rol almıştır. Türkiye’de şu anda 454 Mavi Bayraklı Plaj bulunmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mavi Bayrak almaya hak kazanan plaj ve marinaların temsilcilerine sertifikaları verilirken bu yıl ilk kez Mavi Bayrak almaya hak kazanan Secret Beach’e Mavi Bayrak çekildi. Kuşadası Belediyesi’ne ait ARYA AŞ. tarafından işletilen Kadınlar Denizi, Green Beach ve Secret Beach plajlarına verilen Mavi Bayrak Ödülü’nü Belediye Meclis Üyesi Hakan Turhan, Başkan Kayalı’nın elinden aldı.

Bu yıl Kuşadası’nda Mavi Bayrak Ödülü almaya hak kazanan plaj ve marinalar şöyle: Pinebay Otel Çam Limanı Plajı, Tusan Otel Pigela 1 Plajı, Kuştur Tatil Köyü Pigela 2 Plajı, Korumar Otel Plajı, Charisma Otel Plajı, Kadınlar Denizi Plajı, İmbat Otel Plajı, Blue Sky Otel Plajı, Green Beach Plajı, Secret Beach Plajı, Sealight Resort Plajı, Amara Sealight Plajı, Ömer Tatil Köyü Plajı, Fantasia Otel Plajı, Ephesia Beach Otel Plajı, Ephesia Otel Plajı, Atlantique Holiday Clup Plajı, Grand Belish Otel Plajı, Palm Wings Resort Otel Plajı, Flora Garden Ephesus Plajı, Setur Marina.
Kaynak: iha