Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) çalışmaları kapsamında yapılan anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve liseler arası İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında duygulu anlar yaşandı.
Koçarlı Cumhuriyet Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda yapılan yarışmada okullarında seçilen öğrenciler sırayla sahneye çıkarak göz dolduran görseller ve fon müzikleri eşliğinde İstiklal Marşı’nı şiir olarak okudu. Varlığımızın ve bağımsızlığın simgesi olan İstiklal Marşı’nı okuyan öğrenciler bir ölçüde istiklal duygusunu ve milli mücadele ruhunu tekrar yaşattı.
Yarışmada okuyucular seçici kurul tarafından şiire hâkimiyet, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama ve Türkçe’yi doğru kullanma, fon müziği ve görsel efekt gibi ölçütlerle değerlendirildi.İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Özcan Ulusal Marşımız İstiklal Marşı’nın önemine değinerek yarışmaya katılan tüm öğrencileri kutladı.
Yarışmada Liseler kategorisinde Anadolu Lisesi öğrencisi Berkay Çardakkaya birinci, Mustafa Keziban Küçükoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Kürşat Kaya ise ikinci oldu. Ortaokullarda ise Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Orçun İvren birinciliği alırken Satılar Şehit Er Mustafa Aydın Ortaokulu öğrencisi Cansu Oykucu ikinci oldu. Çakırbeyli Ortaokulu öğrencisi Berna Dağdeviren ise üçüncü oldu.
İlkokullarda birinciliği Atatürk İlkokulu öğrencisi Asya Yıldız, ikinciliği Adnan Menderes İlkokulu öğrencisi Nuri Küçük, üçüncülüğü ise Dedeköy İlkokulu’ndan Tuğçe Onay aldı. Anasınıflarında 80.Yıl Cumhuriyet Anaokulu’ndan Tuana Ada Özkazanoğlu birinci olarak Aydın ili genelinde Efeler’de yapılacak olan yarışmaya gidecek öğrenciler arasında yer aldı. Mersinbeleni İlkokulu anasınıfından yarışmaya katılan Merve Akbulut da ikinci sırada yer aldı.
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programında verilecek.
Kaynak: iha