Aydın Gençlik Merkezi tarafından yürütülen unutulmaya yüz tutmuş geleneksel mesleklerin yaşatılması kapsamında düzenlenen ’’Sepet Örücülüğü’’ eğitimi Aydın Gençlik Merkezinde başladı. Gerçekleştirilen proje ile eğitime katılan gençlerin meslek sahibi yapılarak istihdama katkı sağlanması hedeflendi.

Proje Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü arasında işbirliği yöntemi ile gerçekleştirildi. Toplam süresi 32 fiili gün ve 128 saat olan eğitim, 06 Şubat 2017 tarihinde başladı ve 21 Mart 2017 tarihinde sona erecek. 25 gencin katılım gösterdiği eğitimin sonunda katılımcılara MEB onaylı kurs bitirme belgesi verilecek. Eğitime herhangi bir iş yerinde çalışmayan ve öğrenci ise açık öğretimde öğrenimini devam eden gençler katılım gösteriyor.

Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı, yaptığı açıklamada; “Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel meslekler kapsamındaki Sepet Örücülüğü eğitimini iş birliği yaptığımız kurumlar ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda gençlerimize yönelik böyle bir projenin olması gerektiğini ve bu tip bir projenin ülkemizdeki gençlik merkezleri arasında ilk defa Aydın Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Projenin mesleği olmayan gençlerimize meslek edindirme ve mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretme amacıyla böyle bir projeye imza attıklarını dile getirdi. Böyle bir projenin ortaya çıkmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen, Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne, Efeler Halk Eğitim Merkezine ve ASO Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.
Kaynak: iha