Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Didim’in adının ulusal ve uluslararası düzeyde duyurulması noktasında üç organizasyonla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek “Didim’in adını bu Festivallerle duyurmayı planlıyoruz” dedi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Turizm haftasında gerçekleştirilen Kutsal yol yürüyüşünün yerel düzeyden çıkıp Ulusal düzeye taşınması noktasında bu yıl adımlar attıklarını ve gelecek yılda bunun Ulusal’dan çıkıp Uluslararası boyuta taşınması noktasında çalışacaklarını söyledi. Atabay Ulusal basın yazarlarını bu yıl Festival’de konuk ettiklerini belirten Başkan Atabay gelecek yıl ülke içerisinde bir çok grubu Festivale davet edeceklerini ve bu yürüyüşün Uluslara arası boyuta bu şekilde taşınabileceğini söyledi.
“TALES MATEMATİK FESTİVALİ”
Tarihte Matematiğin kurucusu olarak bilinen Tales’in Didim sınırları içerisindeki Milet Antik kentinde doğduğunu belirten Başkan Atabay “Tales Matematik festivali konusunda fikirlerimiz var. Kuşadası’ndan Matematik köyü var fakat buradan farklı bir çalışma düşüncemiz var. Sonuçta Milet antik bir yer ve Dünyanın her yerinden her yıl yüzlerce kişi burayı görmeye geliyor. Elimizdeki bu değeri ve bu değer içerisinde olanları da bu şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz.” dedi.
“VEGAN FESTİVALİ”
Başkan Atabay ayrıca Almanya ayağı da olan Vegan Festivali yapmayı planladıklarını ve bu festivalin içeriğinin hale ele alındığını belirterek gerçekleştirilecek bu üç organizasyonla Didim’in adının duyurulmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Kaynak: iha