18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Aydın’ın Didim ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Kutlamalar ilk olarak Kent Meydanında yapıldı. Kent Meydanında yapılan Çelenk koyma törenine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcı vekili Yunus Sorgun, kamu kurum kuruluşların amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Şubesi üyeleri katıldı. Kent Meydanında yapılan törenlerde ilk olarak Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu; daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Çelenk koyma töreninin ardından Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öncülüğünde anma programı düzenlendi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven gerçekleştirdi. Gülseven “Türk tarihinde niceleri bulunan bu zaferleri kutlamanın temel felsefesi Ulu Önder Atatürk şu cümlesinde yatmaktadır. Türk çocuğu atasını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” Çanakkale Zaferi bu özdeyişini iyi anlatmaktadır” diyerek Zaferin 102. yılını kutlayarak tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla andı.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından bölüm bölüm hazırlanan oratoryo sahnelendi. Oratoryoda 1998 yılında şehit düşen Akyeniköylü Şehit Soner Turan’ın ailesine yapılan ziyaret ve ailenin duygu ve düşüncelerinin anlatıldığı video ise protokol ve izleyenleri duygusal anlar yaşattı. Yaklaşık 1,5 saat süren oratoryo büyük beğeni topladı. Programda ayrıca Resim, Şiir ve Mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe protokolünce ödülleri verildi.
Kaynak: iha