Aydın’da bayram tatili süresince çok sayıda trafik kazası yaşandı. Kazalar nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar yaşanırken, bu bayram kazaların daha çok yaralamalı ve maddi hasarlı olduğu belirtildi.
Kurban Bayramı tatilinin başladığı 9 Eylül Cuma gününden itibaren gerek tatil beldelerine bağlanan yolları gerekse, İzmir, Denizli ve Muğla ili yönlerine olan yoğun trafik akışı nedeniyle Aydın’da tatilde yaklaşık 100 ayrı trafik kazası meydana geldi. Kazaların büyük çoğunluğunun maddi hasarlı ve yaralamalı olduğunu belirten yetkililer, kazaların daha çok yorgunluk, aşırı hız ve dikkat eksikliğinden kaynaklandığını belirttiler.
Kazalar nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar yaşanırken trafik kazalarında yaralanan pek çok kişi de hastanelere kaldırıldı. Hafta sonu trafik yoğunluğunun daha da artacağını belirten yetkililer trafiğe çıkan herkesin daha duyarlı olmasını isteyerek, tatil dönüşünün olduğu günlerde imkanı olanların özel araçlarını değil toplu taşınma araçlarını tercih etmelerini tavsiye ettiler.
Kaynak: iha