Aydınlı ressam ve şair Eşref Gülpınar, üç yıl önce Aydınspor1923 için yazdığı “Şampiyonluk Geliyor” isimli marşın ardından şimdi de iki yeni tribün marşı hazırlıyor.
Eşref Gülpınar, Aydınspor 1923 için gerçekleştiği stüdyo çalışmaları kapsamında ilk önce Asi Kankalar Taraftar Grubu için yazdığı ‘Çıldır Zeybeğim’ isimli marşı seslendirdi. Marşın bazı bölümlerinde ise Asi Kankalar Grubu üyesi 15 taraftar da Gülpınar’a stüdyoda vokal yaptı. İkinci olarak yöresel bir türkü yapmak istediğini ve bununla ilgili çalışmalara yoğunlaşan Gülpınar, yaptığı her iki müzik çalışmasını da kısa bir süre içinde basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtmaya hazırlanıyor.
Konuyla ilgili bir basın bildirisi yayınlayan Eşref Gülpınar, “Aydınspor için ilk önce Asi Kankalar Taraftar Grubuna ‘Asi Kankalar Marşı” hazırladım. Marşın bazı bölümlerinde ise Asi Kankalar Grubu tarafından 15 kişilik bir ekiple Stüdyoda vokal yapıldı ve stüdyo çalışmaları da sürüyor. Pazartesi günü Hazır hale gelecek, ancak kısa bir müddet sonra dinlenilebilecek. Asi Kankalar Marşı’nın hemen ardından Aydınspor için ikinci müzik çalışması da ‘Şampiyonsun Zeybeğim’ ( Bi Danemsin ) isimli, yöresel ve bir türkü tarzında olacak. Aylar önce yazdığım sözleri yeniden yazıp, düzenlemeye çalışıyorum. İstediğim gibi olursa, yapabilirsem, herkes tarafından bilinen bir Ege yöresi ve Aydın türküsüne uyarlamak istiyorum. Kitleleri etkileyen müziklerin futbolda da önemli bir rolü olduğuna inanıyorum. Marşların şampiyonluk adayı takımlara ve taraftarlara pozitif etkisi olabileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha