Sağlık-Sen Aydın İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan’ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda Dünya Ambulans Rallisi şampiyonu Aydın 112 ekibi ödüllendirildi.
Sağlık-Sen Aydın Şubesi İl Divan Toplantısı geniş bir katılımla yapıldı. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Memur-Sen İl Temsilcisi Tevfik Aksoy, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yakup Özen, Aydın Sağlık-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Sağlık-Sen İlçe ve İşyeri Temsilcileriyle sağlık çalışanları katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Ülkemizi zayıf düşürmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak, toplumda korku ve panik havası oluşturmak, ülkemizin birliği ni ve bütünlüğünü bozmak için terör eylemlerini sürdüren tüm terör örgütlerini en kötü duygularımızla lanetliyoruz. PYD, YPG kardeşlerin Ankara saldırısını en kötü duygularımızla lanetliyoruz. Bu terör örgütlerine destek veren ülkeleri de en kötü duygularımızla lanetliyoruz. Bildiğiniz gibi önceki günlerde bizim de şehidimiz vardı. Söke Bağarası’ndan Oğuz Aslan kardeşimiz, PKK terör örgütünün hain pususunda şahadet şerbetini içmiştir. Rabbim ailesine, sevenlerine ve Türk halkına sabır versin. Şehidimizin şahadetini kabul etsin inşallah. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Türk milletine sabırlar diliyoruz ve biliyoruz ki bu ülke bu şehitlerimizin ve de bu acıların sahibi olan şehit yakınlarının ve Türk halkının inancı ve iman gücüyle bir gün bile teröre teslim olmayacaktır. Biz de Sağlık-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak terör örgütlerine karşı mücadele veren hükümetimize, askerimize, polisimize ve elinde silah olmadan bu mücadelenin can damarı olan sağlık çalışanlarımıza her an ve her koşulda desteğimizin sonsuz olduğunun bilinmesini istiyoruz” dedi.
“SORUNLARIMIZI DİLE GETİRDİK”
İl divan toplantılarının sendikal kazanımların değerlendirilmesi, taleplerin dinlenmesi, sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin sunulması açısından önemli olduğunu kaydeden Karaer, “Birbirimizin gören gözü, duyan kulağı olarak bu toplantılarda bir araya geliyor, dertlerimizi, tasalarımızı, mutluluklarımızı paylaşıyoruz. Hepinizin bildiği üzere, kısa bir süre önce yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve temsilcilerimizle birlikte sendikamız tarafından düzenlenen bölge eğitim toplantıları kapsamında Afyonkarahisar’da idik. Sorunlarımızı genel merkez yönetim kurulu üyelerimize aktarma ve çözüm önerileri sunma noktasında çok faydalı bir oldu. Bunun hemen arkasından, bu hafta sonu da konfederasyonumuz Memur-Sen tarafından düzenlenen Büyük Türkiye Buluşması için Antalya’ya gittik. Bütün sendikalarımızın sadece şube başkanlarıyla Genç Memur-Sen, Engelli Memur-Sen, Emekli Memur-Sen ve Kadınlar Komisyonu temsilcilerinin katıldığı bu toplantıyı da Sağlık-Sen olarak çok iyi değerlendirdik. Genel Başkanımız, bir başka program vesilesiyle Antalya’da bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ü biz şube başkanlarıyla bir araya getirdi. Müsteşar Bey’le beraber bazı genel müdürler de toplantımıza katıldı. Sorunları yerinde dile getirme, birinci ağızdan cevap alma imkânı bulduk. Bir başka güzel olay da Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Ercan Özgül’ün, Sağlık-Sen şube başkanları ile bir araya gelmesi idi. Yaşadığımız sorunları dile getirdik. Hem idari, hem de sağlık hizmetlerinin sunumu konusunda faydalı görüşmeler gerçekleştirdik” diye konuştu.
“SENDİKACILIĞI ÜCRET BOYUTUNA HAPSETMEDİK”
“Biz sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmedik” diyen Karaer, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadim medeniyet değerleri üzerine inşa ettiğimiz sendikal anlayışımız, çağı kurtarmanın bir eylemi olarak merhum Mehmet Akif İnan tarafından başlatıldı. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kuruluşundan bugüne geçen sürede girdiğimiz her sınavdan alnımızın akıyla çıktık. Üyelerimizin binlerle değil, onluk rakamlarla ifade edildiği zaman da darbelere, darbecilere karşı çıktık, bir milyona dayandığımız bugün de karşı çıkıyoruz. Dün de darbelere ve darbecilere dur dedik, bugün de dur, diyoruz. Dün de mazlumun, mağdurun, kimsesizin yanındaydık, bugün de yanındayız. Dün, başta askeri vesayet olmak üzere her türlü vesayete hayır diyorduk, bugün de; gezicisine de, paraleline de, İmralı’ya da, Silivri’ye de hayır diyoruz. Dün başörtüsüne özgürlük için kol kola eylemleri yapıyorduk, bugün de başörtüsüne özgürlük için milyonlarca imzayı biz topladık. 28 Şubatta milli iradeye kurulan kumpasa karşı çıktık, bugün de milli irade ve millet iradesine kurulan tuzaklara, komplolara karşı çıkıyoruz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen, bağımsızdır ancak tarafsız değildir. Demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerden, temel insan haklarından, inanç özgürlüğünden, herkesin inandığı gibi yaşamasından yana tarafız. Biz, İsrail’e karşı, Filistin’den yana tarafız. Biz, Esed’den yana değil; yedi düvele karşı vatanlarını savunan Suriye halkından yana tarafız. Bizim kalbimiz, Doğu Türkistan deyince bir başka atar, Myanmar deyince bir başka atar. Medeniyet mirasımıza, ümmet mirasına, kardeşlik mirasına sahip çıkan bir sendikal anlayışı temsil ediyoruz. Bin yıllık desende bir ve beraber yaşamış ecdadın torunları olarak, bugün teröre karşı, aramızdaki hain ve işbirlikçilerine karşı bir ve beraberiz. Biz, büyük bir aileyiz. Bu ülkeyi ne hendek kazanlara, ne hendek kazanlara destek çıkan kalemlere, ne milli iradeye kumpas kuranlara, ne de milli iradeye ‘gezi’ oyunu oynayanlara bırakmayız. Bu ülke doğusuyla batısıyla, Laz’ı ile Türk’ü ile, Yörük’ü ile Türkmen’i ile Alevi’si ve Sünni’si ile yıllarca kardeşlik destanı yazmıştır. Bize düşen de kadim medeniyet değerlerimize sahip çıkarak, bu değerli mirası bizden sonraki nesillere aktarmaktır”
“TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ MUTFAK ÇALIŞMASI YAPTIK”
Sağlık-Sen’in sendikacılık anlayışı ve kazanımlarından söz eden Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise, “Kadim medeniyetimize sahip çıkarak, sendikacılık nasıl yapılır, hak nasıl aranır, düşmanına bile nasıl adil davranılırı anlatarak ve yaşayarak sendikacılık yapıyoruz. İnsan sevdiklerine adil davranır ancak önemli olan sevmediklerine adil davranmaktır. Bu sene toplu sözleşme yapmazdan önce taleplerimizi kimsen yapacak isek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi bakanlıkların tamamının bürokratlarıyla bir araya geldik. Önce mutfak çalışmasını yaptık. Hatta, o dönemki Çalışma Bakanımız bizim toplantılarımızın birisine denk geliyor. Bakıyor, A bakanlığın bürokratlarıyla Sağlık-Sen’in kurmayları oturmuş bir yerde çalışıyor. Burada ne oluyor diye soruyor. Biz toplu sözleşme taleplerimizi anlatıyor, bütçenin durumu hakkında bilgi alıyoruz ve nasıl bir yol izleyeceğimizi şekillendiriyoruz. Sayın Bakan, bunun üzerine ‘Sağlık-Sen böyle bir şey yapıyor. Bütün sendikalarınız bunu yapsın, toplu sözleşmede daha güçlü ve daha etkin bir sonuç elde edelim’ diyor. Çünkü toplu sözleşmede yetkili sendikanın yanında sendikacılıkla değil başka işlerle uğraşanlar da kazanıyor. Nitekim bu sene kazandıklarını hepiniz gördünüz. Ama çıkıp hesap hataları yaparak, birileri birilerinin aklını çelerek dereleri bulandırmaya çalışıyorlar. Şuan en çok 4/C’li kardeşlerimizin kafalarını bulandırmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
RALLİ ŞAMPİYONU 112 EKİBİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Sağlık-Sen İl Divan toplantısında Uluslararası Ambulans Rallisi Travma Etabı Dünya 1’incisi ve Genel Klasmanda Dünya 3’üncüsü olan Aydın 112 Acil Servis ekibinde yer alan İsmet Çelebi, Sümeyye Kala, Okan Fidan ve Oğuz Kaan Kuzubaşlı, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ile Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer tarafından plaketle ödüllendirildi. Toplantının daha sonraki bölümünde Genel Başkan Yardımcısı Baykan, Aydın Sağlık-Sen üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
Kaynak: iha