Ak Parti Aydın İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun doğum günü dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirdi.
Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Besli’nin konuşmacı olarak konuk olduğu Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına ADÜ Rektörü Cavit Bircan,
Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Ak Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Enes Yıldız, parti teşkilat başkanları ve partililer katıldı. Doğum günleri aynı güne denk gelen iki liderden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 61’inci, Başbakan Ahmet Davutoğlu da 56’ncı doğum gününün kutlandığı programda katılımcılara liderlere ait görüntüler izletildi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Besli, "Recep Tayyip Erdoğan, 1994 yılında daha Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanı Adayı olduğu zamandan bu işin silahla, adam dövmeyle olmayacağını fark etmişti. O da İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olduğunda kimsenin eline silah almasına izin vermedi. 1994 yılında Belediye Başkanı Adayı olduğunda derin devlet diye tabir edilen birileri Tayyip Erdoğan’ı arayıp ’adaylıktan çekil’ diyor. ’Hayır’ diyor. ’O zaman bomba patlar’ diyorlar yine ’hayır’ diyor. Sabahında Refah Partisi irtibat Bürosunda bomba patlatılıyor ve bir kardeşimiz şehit oluyor, iki kardeşimiz de yaralanıyor. Tayyip Erdoğan’ı tekrar arıyorlar, diyorlar ki ’çekil’, yine ’hayır’ diyor. Bu kez başka bir şey yapmaya çalışıyorlar ama orayı pas geçeyim, beceremiyorlar. Erdoğan’ın çevresindeki herkes gençlik kollarında daha önceden birlikte çalıştığı kişiler. Bu yüzden önce insan olacaksınız, sonra siyasi olacaksınız" diye konuştu.
Program sonunda partililer iki liderin doğum günü dolayısıyla pasta kesimi gerçekleştirmesinin ardından konuşmacı Beşli’ye Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen tarafından çiçek takdim edildi.
Kaynak: iha