Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ’Ödüllü Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Kampanyası’ için toplama günü düzenlenecek.
Çevreye bilincini daha da arttırma hedefiyle Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ’Ödüllü Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Kampanyası’ için 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü toplama günü düzenlenecek. Vatandaşlar gün boyunca Gazeteci Barış Selçuk Parkı’nda saat:10.00 ile 18.00 arasında açık kalacak standa atık, pil ve bitkisel yağlarını teslim edebilecek. Efeler Belediyesi hizmet binası içerisindeki toplama makinelerine pil ve yağlarını bırakarak, puanlarını alan vatandaşlar da puanlarını getirerek kazandıkları ödüller için kayıt yaptırabilecek.
"KAYDINIZI YAPTIRMAYI UNUTMAYIN"
Bazı atıkların çöp olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 1 litre atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletiyor. Denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar vermektedir. Bir adet pil 4 metreküp toprağı zehirlemektedir. 1 pil 800 metrekare alanı kirletir ki 1 santimetre toprak oluşması için 100-2000 yıl gereklidir. Vatandaşlarımızın dikkatini bu konulara çekmek ve doğanın korunmasına katkı sağlamak amacıyla ödüllü atık pil ve bikisel yağ toplama kampanyası başlattık. Kamu kurumları, lokantalar, oteller, okullar ve daha bir çok yer kampanyamıza destek vererek atık yağ ve pillerini teslim ediyor. 4 Mayıs Çarşamba günü kampanya dönemi boyunca firmalar ve kurumlar toplamış oldukları atık pilleri, lisanslı firmaya teslim edilen bitkisel atık yağların UATF formlarını ve atık pil ve bitkisel yağ makinelerine atıklarını bırakarak puan toplayan vatandaşlar topladıklarını puanları düzenlenecek olan tutanakla belediye personeline teslim etmeleri gerekmektedir. Kayıt yaptırmayanlar ödül kazansalar dahi, herhangi bir hak talep edemeyecektir" dedi.
Ödül töreninin Mayıs ayı sonunda yapılacağını söyleyen Başkan Özakcan, "Toplama günü sonrası personelimizce tutulan tutanaklar tek tek incelenerek ödül almaya hak kazananlar belirlenecek. Ay sonunda da hem bireysel hem de kategorisel olarak ödül almaya hak kazananlara hediyeleri düzenlenecek olan ödül töreni ile teslim edilecek" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha