Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, göreve geldiği günden bu yana geçen 2,5 yıllık sürede gerçekleştirdiği projeleri ve çalışmalarını tanıtım toplantısıyla halka anlattı.

Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleşen tanıtım toplantısına CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP İl ve İlçe yöneticileri, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katılırken ve toplantıya çok sayıda Didimli de ilgi gösterdi.
Toplantı öncesinde Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay ve Belediye meclis üyeleri ile Belediye personeli, gelen davetliler ile kapıda karşılayıp yakından ilgilendi. Toplantının açılışında saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Başkan Atabay’ın konuşması 2,5 yılda yapılmış olan projelerin ve çalışmaların sunulduğu gösterim izlettirildi.
Ardından davetlilere seslenen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “İnanın iş yapmak kolay, ama çıkıp onları burada sizin huzurunuzda anlatmak daha zor. Birçok iş yaptık, yapıyoruz ve yapacağız ama bunları sizlere iyi anlatabiliyor muyuz ya da sizlere layık olabiliyor muyuz İşte tüm mesele bu…”sözleriyle konuşmasına başladı.
“RANTA DUR DEDİĞİMİZ İÇİN TEZGAHLAR KURULUYOR”
Gündemi meşgul eden konulara kısa bir şekilde değinmek gerektiğini kaydeden Atabay, “Son zamanlarda aleyhimize yapılan karalama propagandası Didim 30 Mart 2014 seçimleri gecesinde CHP’nin kazanmasının akabinde 12 Nisan’dan itibaren ortaya konan bir tezgâhın devamıdır. Bir meclis üyemiz tıraş olurken Başkan yardımcımız ise evinde giderken darp ettiler. Bir diğerinin evini kurşunladılar başka bir gece ise saat 03:00 sıralarında benim evimi kurşunluyorlar. Bu menfaat çetesi gurupları içinde yer alan malum şahısların kim olduğunu da tüm Didim halkı çok iyi bilmektedir. Didim halkı Doğru’yu da yanlışı da, dürüst’ü de çalışanı da gayet iyi bilmektedir. Bu olayla Didim Belediye yönetiminin, ranta dur demesinin neticesidir. Herkesin bir iş tutuş şekli vardır. Yaptığınız iş halktan aldığınız güven ile halka hizmet ise dürüst olmaya mecbursunuz. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceksiniz. Ben ve arkadaşlarım dik geldik ve başımız dik devam edeceğiz. Sizin başınızı da asla önünüze eğdirmeyeceğiz. Ve başımız dik gideceğiz. Bu tezgâhları planlayanlara söylüyorum: ‘Beni asla yıldıramazsınız’ Çünkü ben gücümü halktan aldım, halk için çalışıyorum, halk git dediği zaman başım dik gideceğim. Sayın Genel Başkanımızın soy adını kullanarak maalesef bir ranta kurban etmeye çalıştılar. Genel Başkanımız ile yüz yüze görüştüm ve bana ’Benim öyle bir kardeşim yok. Ankara’ya döner dönmez onu partiden ihraç edeceğim. Senden tek bir şey istiyorum. Didim halkının hakkını kimseye yedirme’ dedi ve ben de yedirmiyorum.”sözleri salondan büyük alkış aldı.
“TEKNOLOJİ VERİMLİ KULLANILDI”
Atabay, göreve geldiklerinde belediyenin röntgenini çektiklerini belirterek, “Her türlü teknoloji imkanlarını belediyeye getirdik. e-belediye hizmetini faaliyete soktuk. Halk masasını kurduk, halkımızın talep ve önerileri için Whatsapp iletişim hattını kurduk” dedi.
“ALTINKUM YENİLENDİ”
Altınkum’daki fiziki problemin çözülmesi için Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma projesi uyguladıklarını belirten Atabay “Oradaki fiziki sıkıntıyı ortadan kaldırmak için o çürümüş hali temizleyip pırıl pırıl Altınkum ortaya çıkardık. İlçemize gelen misafirlerimize çok daha iyi ve çok daha güvenilir mekanlar yaratmak için bu fiziki değişikliği esnafımızla birlikte yaptık. Tertemiz bir Altınkum ortaya çıktı. Sokaklarımızda Ege mimarisini yarattık. Bu çalışmalar devam edecek. Esnaflarımız da buna katkı sağladı.”dedi.
Altyapı çalışmalarını da anlatan Başkan Atabay, 2.5 yıl içerisinde 470 bin 680 metrekare yol, 171 bin 133 metrekare sathi kaplama, 76 bin 471 metrekare kaldırım ve 32 bin 760 metrekare bordür yaptıklarını söyledi.
BÜYÜKŞEHİR İLE ORTAK ADIMLAR
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile beraber yaptıkları çalışmaları da anlatan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Et ve Halk Ekmek projeleri, ilçemizde de hizmete girdi. 2017 içerisinde Akbük ve Akyeniköy’ün 42 milyon liralık altyapı kanalizasyon projesi hayata geçecek. İller Bankası’ndan kredisi onaylandı. Proje çalışmaları bitti, saha çalışmaları yapıldı, eksik olan kısımlar projeye eklendi. Çok kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak. Adnan Menderes Bulvarı ve İnönü Bulvarı’nda da sıcak asfalt çalışmalarını yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi ile 2.5 yılda 64 bin 470 metrekare parke yol, 244 bin 80 metrekare sathi kaplama ve 186 bin 200 metrekare sıcak asfalt çalışmaları yapıldı.” diye konuştu.
“FESTİVALLER KENTİ DİDİM
Didim’de turizmi festivallerle çeşitlendirmek istediklerini belirten Başkanı Atabay, Barış Festivaline yeni festivaller eklediklerini söyledi. Atabay “Bu sene ayrıca ilk olarak Vegan Festivali’ni yapacağız. Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ikinci vegan ve vejeteryan kenti olan Didim’e uluslararası kimlik kazandırmak istiyoruz.”
Didim Belediyesinin kendisine ait bir serası olduğunu ve bu sera sayesinde Didim’in her sokak ve parkına çiçekleri kendilerinin ekeceklerini belirten Atabay 2017 yılını ağaçlandırma yılı ilan ettiklerini dile getirdi. Araç filosunu yenilediklerini belirten Atabay yeni makine ve ekipmanlar için İller Bankasından kredi çekip araç filosunu güçlendireceklerini söyledi.
Atabay, gelecek yıl 3 bin kişilik amfi tiyatro ile sosyal kültürel tesis projelerini hayata geçireceklerini dile getirdi.
“BİR ÇOK İCRAAT ANLATILDI”
Başkan Atabay göreve geldikleri günden bu yana belediye bünyesinde Engelliler yönelik çalışmalar, Kültür ve Sanat aktiviteleri, Kadınlara ve çocuklara yönelik kurslar, Turizm tanıtım çalışmaları, Çevre Temizliği, İlaçlama, Kıyıların bakım ve temizliği, Belediye personelinin hizmet içi eğitimleri gibi bir çok proje ve çalışmaları hakkında da bilgiler aktardı.
2,5 yıllık icraatların anlatan Başkan Atabay sunumunun sonundan CHP İl Başkanı İnci, İlçe Başkanı Karataş ve belediye meclis üyeleri ile davetlileri selamları ve katılımları için teşekkür etti.
Kaynak: iha