Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Kuşadası halkının daha sağlıklı, kesintisiz ve modern bir alt yapıya kavuşması için şebeke yenileme çalışmalarına başladı.
ASKİ’nin Kuşadası’nda gerçekleştirdiği çalışma kapsamda 3 bin 740 metre 560 mm ve 710 mm çapında D1 ve D2 içme suyu isale hattının yapımı Aralık ayı içinde gerçekleştirilecek. 2015 yılı içinde açılan 5 adet içme suyu derin kuyularına ilave olarak 2016 yılında 6 adet içme suyu derin kuyusu açılma çalışmaları devam ediyor. ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu Kuşadası merkez mahalleri ile Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinin içme suyu şebeke- isale hatlarının proje çalışmaları da hızlı bir şekilde sürdürülüyor.
İçme suyu projelerinin bitmesine müteakip içme suyu şebeke yenileme çalışmalarının ardından Kuşadası halkı daha sağlıklı bir içme suyu şebeke hattına kavuşacak. Özellikle Türkmen, İki çeşmelik, Bayraklı Dede, Kadınlar Denizi ve Hacı Feyzullah mahallelerinde bulunan vatandaşlarımız daha çağdaş, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak.
ASKİ Genel Müdürlüğü olarak kurulduğu günde itibaren bugüne kadar 65.162 metre içme suyu şebeke ve isale hattını yenilendi. 2017 yılında yenileme yapılacak olan içme suyu şebekesi ise 23.240 metreye ulaştı. Yapılan tüm bu çalışmalar Kuşadası halkının yıllardır yaşadığı içme suyu şebeke sorununu ortadan kaldırıp, vatandaşlarımızı sağlıklı, çağdaş ve kesintisiz içme suyu kullanmasını sağlayacak.
Kaynak: iha