Bayram tatili için İstanbul’dan memleketi Amasya’ya gelen genç, balık tutmaya gittiği Yeşilırmak’ta akıntıya kapılarak kayboldu.
Bir hafta önce annesi Ayşe ve babası Abdulselam ile birlikte akrabalarının yaşadığı Amasya’nın Göynücek ilçesine gelen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Hüseyin Bursa (20), İETT’de şoför olarak çalışan babasının arkadaşının köyü olan Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyüne giderek yakınlardan geçen Yeşilırmak’ta balık tutmaya başladı. Dengesini kaybederek akıntıya kapılan Bursa, bir süre sonra gözlerden kayboldu. Oğlunu kurtarmayı başaramayan babanın durumu bildirmesi üzerine olay yerine jandarma, AFAD ve Amasya Belediyesi itfaiye su altı kurtarma ekipleri geldi. Irmakta yapılan aramalara rağmen Hasan Hüseyin’e ulaşılamadı.
AFAD İl Müdürü Sinan Bulut, havanın kararması üzerine ara verilen su üzerindeki arama çalışmalarına sabahtan itibaren devam edileceğini belirtti. Bulut, çalışmalar için Samsun’dan bir ekibin de çağrıldığını söyledi.
Olay yerine gelen Amasya İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit de Bursa’nın yakınlarıyla görüşüp, arama çalışmalarına daha fazla ekibin katılacağını söyledi. Albay Akşit’ten bilgiler alan Amasya Valisi Salih Işık ise, kayıp gencin amcasıyla telefonda görüştü.
Gencin yakınları ırmak kenarında gözyaşı dökerken, Taşova Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan arama çalışmalarını takip etti.
Kaynak: iha