Hint Okyanusu’nda keşif görevinde bulunan TCG Giresun gemisi, Yunanistan bandıralı gemiden parmağı kopan bir gemici için acil yardım çağrısı aldı. Gemiden alınan ve ilk müdahalesi TCG Giresun doktoru tarafından yapılan yaralı gemici, Umman’a getirildi.

Hint Okyanusu’nda keşif gözetleme görevinde bulunan TCG Giresun gemisi, Yunanistan bandıralı Aegean Angel isimli tankerden acil yardım çağrısı almasının ardından harekete geçti. Dün yaşanan olayda bir yaralı gemi personeli için acil yardım çağrısı alan gemi, süratle ticari gemiye yaklaştı. TCG Giresun, kaza sonucu sol el başparmağı kopan ticari geminin personeli Yunanistan vatandaşı Vazoios Marcos’u almak üzere helikopterini Aegean Angel isimli gemiye gönderdi. Helikopter kurtarma vinci vasıtasıyla yaralı personel Aegean Angel gemisinden tahliye edilerek TCG Giresun’a getirildi. Yaralı denizciye ilk müdahale ise TCG Giresun’un askeri doktoru tarafından yapıldı. Ardından yaralı gemici Umman’a getirildi.

TCG Giresun (F-491) fırkateyni, Aden Körfezi’nde bir Türk tuğamiral tarafından komuta edilen Birleşik Görev Kuvveti 151 (CTF-151) emrinde Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatına iştirak ediyor.
Kaynak: iha