Uluslararası gemi adamı çetesi çökertildi

Operasyonu İstanbul Emniyeti Deniz Limanı Şube Müdürlüğü polisleri düzenledi. 10 çete üyesi yakalandı.

Çetenin aktarım merkezi olarak kullandığı şok evine yapılan baskında 56 kaçak kurtarıldı. Korumaya alınan kaçaklar sınır dışı edilecek. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sahte gemi adamı belgesi ve sahte acentecilik belgeleri ile Nepal, Hindistan ve Bangladeş gibi Asya ülkelerinden havayoluyla gelen, gemi personeli gibi gösterilerek Türkiye'ye transit vize ile girişi yapılan, sonra da aynı yöntemle Avrupa ülkelerine gönderilmek üzere örgütlü göçmen kaçakçılığıyla 26 eylemde 86 düzensiz göçmenin ülkeye girişinin sağlandığı tespit edildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul ve Kocaeli'nde 11 adrese operasyon yapıldı. Operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi. Operasyon yapılan adreslerdeki aramalarda 2 tabanca ve çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

5 bin dolara Avrupa’ya!

Şebekenin İstanbul’un değişik semtlerinde tuttukları evlerde gizledikleri göçmenleri, sahte gemi adamı belgesi hazırladıktan sonra anlaştıkları gemilere bindirerek 3 - 5 bin dola karşılığı Avrupa ülkelerine gönderdiği tespit edildi. Baskınlarda yakalanan 53 göçmen, sınır dışı edilmek üzere göç idaresi ekiplerine teslim edildi. Şebekenin 28 ayrı organizasyonla 86 düzensiz göçmeni Türkiye üzerinden Avrupa’ya kaçırdığı belirlendi.

Editör: TE Bilişim