İzmir’in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollarla Sakız Adası’na geçmeye çalışan 7 sığınmacı, batmak üzere olan ve sürüklenen bottan son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme ilçesi Çiftlik Mahallesi Kara Abdullah burnu açıklarındaki Yunanistan sınırında, saat 12.00 sularında meydana gelen olay yürekleri ağza getirdi. Bir ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Dalyan Bot Komutanlığı ekipleri, batmak üzere olan ve motoru bozulunca sürüklenmeye başlayan şişme bota müdahale etti. Botun içerisinde bulunan 7 Suriyeli sığınmacıyı son anda kurtaran ekipler, yürüyemeyen 80 yaşındaki Suriyeli Muhammed Cemil’i Çeşme Devlet Hastanesine sevk etti.

Sığınmacılara ilk müdahaleyi Dalyan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri yaparken, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri de ıslanan sığınmacılara battaniye ve gıda yardımı gerçekleştirdi. Suriyeli sığınmacılar verdikleri ifadelerde, İzmir’den Çeşme’ye geldiklerini, hedeflerinin ise Yunanistan üzerinden Avrupa’nın çeşitli kentlerinde yaşayan akrabalarının yanlarına gitmek olduğunu açıkladı.

Sığınmacılar, kayıt işlemlerinin ardından Çeşme Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
Kaynak: iha