Samsun’da ırmak kenarında alkol alan şahsın Suriyeli bir kişinin kendisini ırmağa attığı ihbarı üzerine alarma geçen polisin yaptığı arama çalışmasından bir sonuç çıkmadı.

Olay, Samsun’un Canik ilçesi Yeni Mahalle Mert Irmağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ırmak kenarında bira içen Hasan D. (39), 155 Polis İmdat Servisini telefonla arayarak Mert Irmağı kenarında alkol ve esrar içen Suriyeli bir kişinin kendisini ırmağa attığını ve suda kaybolduğunu iddia etti. Olay yerinde polis ve ambulans sevk edildi. Hasan D. polislere, "Ben kağıt arabamla hurda kağıt topluyorum. 2 bira aldım içeyim dedim. Suriyeli benden önce gelmiş buraya. Burada tanışıp konuştuk. Esrar içti. Taşın üzerine çıkıp kendini ırmağa attı. Bir iki kulaç attı ve ondan sonra kayboldu. 28-30 yaşlarındaydı. İçtiği esrarı da ırmağa attı. O atlayınca heyecanlandım. O heyecanla 155’i aradım. Şuurum yerinde, ne söylediğimi biliyorum" dedi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler ırmakta arama çalışması yaptı. Yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kalınca çelişkili ifade veren Hasan D., üzerinde kimliğinin olmaması üzerine kimlik tespiti için Irmak Polis Merkezine götürüldü.

Kaynak: iha