Sarıyer Kilyos açıklarında Moğolistan bandıralı “Leonardo” isimli nehir tipi kuru yük gemisinin ikiye bölündüğü anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Geminin bel vermesinden dakikalar sonra bölündüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Sarıyer Kilyos açıklarında dün meydana gelen olayda 1975 yılı yapımı Moğolistan bandıralı “Leanordo” isimli nehir tipi kuru yük gemisi, bel vermesinden kısa bir süre sonra ikiye bölünmüştü. Gemiden gelen yardım çağrısı sonrasında kaptanı Azeri, mürettebatı Rus ve Hintlilerden oluşan 11 kişi Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Olaydan sonra geminin arka bölümü römorkörle Türkeli Demir Sahası’nda karaya çekilirken, ön kısmı ise kıyıya 1 kilometre uzaklıktı kalmıştı. Yaşanan olayla ilgili geminin bölündüğü o anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

Geminin bölündüğü o anlar kamerada

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yük gemisi bel verdiği esnada çevresinde beklediği görüyor. Yavaş yavaş bölünmeye başlayan gemi dakikalar sonra ortadan ikiye bölünüyor. Bölünmenin ardından geminin parçaları birbirinden ayrılarak farklı yönlere doğru hareket ediyor.
Kaynak: iha