Beşiktaş’ta ünlü bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesinin yaşandığı sırada gerçekleşen silahlı saldırının ardından saldırganın gece kulübünde saklandığı iddiası üzerine polis ekipleri operasyon düzenledi.

Beşiktaş’ta ünlü bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesinin yaşandığı sırada gerçekleşen silahlı saldırının ardından saldırganın gece kulübünde saklandığı iddiası üzerine polis ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon anından görüntüler ise bir cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi.

1 kişi olduğu ihtimali ağırlık kazanıyor

İlk başta terör saldırısının iki ya da üç kişi tarafından yapılmış olabileceği haberleri gelmişti ancak şu anda bir kişinin saldırıyı yapmış olduğu görüşü ağırlık kazandı.

2 şehit bilgileri geldi

Olay yerinden değişik bilgiler geliyor. Olayın bir terör saldırısı olduğu görüşü ağırlık kazanıyor.

Terörist ya da teröristler gece kulübünün önündeki polis memurlarını yaylım ateşine tuttular iddiası var. 

Hayatını kaybedenlerden bir kişinin polis, bir kişinin ise vatandaş olduğu bilgisi geldi ancak teyid edilmiş değil. 

Daha sonra içeriye giren terörist ya da teröristlerin içerideki 400-500 kişiye ateş açtı. Yaylım ateş esnasında gece kulübünde yılbaşı eğlencesindeki bazı vatandaşlar denize atladı.

Denize atlayan vatandaşları kurtarmak için bölgeye kurtarma ekipleri sevkedildi.

Teröristlerden birisinin gece kulübünün içerisinde saklandığı diğerinin ise kaçmayı başardığı iddiaları var.

Polis tüm bölgeyi kontrol altına almış durumda. Kaçan teröristin tüm Beşiktaş bölgesinde arandığı bildiriliyor. 

Panik halinde denize atlayan vatandaşlar konusunda net bir bilgi yok. Kaç. kişinin denize atladığı bilinmiyor. Denize atlayanlar da kurtarılmaya çalışılıyor. 

Terörist  Noel Baba kıyafetini çıkardı kaçtı

Güvenlik kamerası görüntülerinde saldırganın içeri girdikten sonra elindeki Kaleşnikof uzun namlulu silahla hedef gözetmeksizin etrafa ateş açtığı görülürken saat 01:22 olduğu anlaşılıyor.

Çok sayıda vatandaş bu yaylım ateş esnasında yaralandı.

Saldırgan teröristin ise Noel baba kıyafetini çıkartarak olay yerinden kaçtıği bildiriliyor. Ancak yakalanmasının an meselesi olduğu bildiriliyor. 

Gece kulübündeki müşteri dehşet anlarını anlattı

Beşiktaş’ta saldırının yaşandığı gece kulübüne eğlenmek için gelen bir vatandaş dehşet anlarını anlattı. Hastanede yaralanan eşini bekleyen

Sinem Uyanık: "İnsanlar üzerimden koştular. Eşim 3 yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Çok korkunçtu. Polisi aradım ’sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz’ dedi."

Beşiktaş’ta meydana gelen saldırının ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen bir vatandaş dehşet anlarını anlattı. Gece kulübünde eğlendikleri sırada birden ateş edilmeye başladığını söyleyen Sinem Uyanık hastane kapısında saldırıda yaralanan eşi Lütfü Uyanık (36) hakkında iyi haberi bekliyor.

Yaşanan dehşet anlarını anlatan Sinem Uyanık, “Oradaydık. Eğleniyorduk. Yılbaşı gecesi arkam dönüktü birden bire insanlar koşuşturmaya başladılar. Sonra eşim bana sakın korkma dedi. Üzerime atladı. İnsanlar üzerimden koştular. Eşim 3 yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Çok korkunçtu. Birisi tarıyordu. İki kişi silahla ateş ediyordu. Barut kokuyordu içerisi. Sonra bayıldım. Ayıldım. Eşim kanlar içinde. İnsanalar kanlar içindeydi. Sonra ambulans ve polisi aradık. Polisi aradım “sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz” dedi. Hiç kıpırdamadık. Sonra özel harekat girdi içeriye. Cam kırıkları vardı, insanalar üzerimize basarak geçtiler. Polis geldi yere yatın teslim olun elinizi başınızın üzerine koyun dedi. Özel harekat polisi yavaşça yerden ilerleyin dedi. üst kata çıktık" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha