İstanbul’un gözde eğlence mekanlarından Ortaköy’deki Reina  01.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İstanbul Valisi Vasip Şahin saldırıda en az 35 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını söyledi. Görgü tanıkları teröristlerin Arapça bağırdıklarını iddia ettiler. Saldırı anında içeride 700-800 kişi bulunuyordu. Bir görgü tanığı Noel baba kıyafetli 2 kişinin kapının önündeki polisleri silahla tarayarak içeri girdiğini iddia etti. İnsanlık düşmanı katiller saldırıda defalarca şarjör değiştirdiler.

"Noel Baba Kıyafetiyle İçeri Girdiler" İddiası...

Son gelen bilgilere göre çok sayıda kişinin yaralandığı söyleniyor. Noel baba kıyafetli 2 ya da 3 kişinin kapının önündeki polisleri silahla tarayarak içeri girdiği iddia ediliyor

Hürriyet muhabiri Toygun Atilla,  “Kendisine ulaştığımda ağlamaktan güçlükle konuşabiliyordu” şeklinde ifade ederek Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın söylediklerini aktardı: “İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.”

Yaralılar hastanelere kaldırıldı...

Beşiktaş’taki ünlü bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesi yaşandığı sırada yapılan silahlı saldırı sonucu yaralananlar hastanelere kaldırıldı.

Beşiktaş’taki ünlü bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesi yaşandığı sırada silahlı saldırı gerçekleşti.

Uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen bir saldırganın ateş açması sonucu çok sayıda vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslar tarafından çevre hastanelere kaldırıldı. Gece kulübünün yakınında bulunan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 6 yaralı kaldırılırken, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir 1 yaralı kaldırıldı.

"Noel baba kıyafetliydi, Çuvalı da elindeydi"

Noel baba kıyafetli kişinin noel baba kıyafeti ile birlikte içeri girdiği masaların etrafında dolaştığı daha sonra uzun namlulu silahı çıkarıp etrafa ateş açmaya başladığı gelen iddialar arasında. Bunlar resmi bilgiler değil görgü tanıklarından elde edilen ifadeler...

2 şehit bilgileri geldi

Olay yerinden değişik bilgiler geliyor. Olayın bir terör saldırısı olduğu görüşü ağırlık kazanıyor.

Terörist ya da teröristler gece kulübünün önündeki polis memurlarını yaylım ateşine tuttular iddiası var. 

Hayatını kaybedenlerden bir kişinin polis, bir kişinin ise vatandaş olduğu bilgisi geldi ancak teyid edilmiş değil. 

Daha sonra içeriye giren terörist ya da teröristlerin içerideki 400-500 kişiye ateş açtı. Yaylım ateş esnasında gece kulübünde yılbaşı eğlencesindeki bazı vatandaşlar denize atladı.

Denize atlayan vatandaşları kurtarmak için bölgeye kurtarma ekipleri sevkedildi.

Teröristlerden birisinin gece kulübünün içerisinde saklandığı diğerinin ise kaçmayı başardığı iddiaları var.

Polis tüm bölgeyi kontrol altına almış durumda. Kaçan teröristin tüm Beşiktaş bölgesinde arandığı bildiriliyor. 

Vali Vasip Şahin: "Terörist bir kişi, vahşi bir terör saldırısı"

İstanbul Valisi Vasip Şahin az önce yaptığı açıklamada terör saldırısında en az 35 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı. hayatını kaybedenlerden birisi de görevli polis memuru.

Vali Vasip Şahin, "Vahşice yapılmış bir terör saldırısı" olarak nitelediği meşum olayda en az 35 vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini ilk belirlemelere göre 40 yaralı olduğunu açıkladı. 

Gece kulübündeki müşteri dehşet anlarını anlattı

Beşiktaş’ta saldırının yaşandığı gece kulübüne eğlenmek için gelen bir vatandaş dehşet anlarını anlattı. Hastanede yaralanan eşini bekleyen

Sinem Uyanık: "İnsanlar üzerimden koştular. Eşim 3 yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Çok korkunçtu. Polisi aradım ’sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz’ dedi."

Beşiktaş’ta meydana gelen saldırının ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen bir vatandaş dehşet anlarını anlattı. Gece kulübünde eğlendikleri sırada birden ateş edilmeye başladığını söyleyen Sinem Uyanık hastane kapısında saldırıda yaralanan eşi Lütfü Uyanık (36) hakkında iyi haberi bekliyor.

Yaşanan dehşet anlarını anlatan Sinem Uyanık, “Oradaydık. Eğleniyorduk. Yılbaşı gecesi arkam dönüktü birden bire insanlar koşuşturmaya başladılar. Sonra eşim bana sakın korkma dedi. Üzerime atladı. İnsanlar üzerimden koştular. Eşim 3 yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Çok korkunçtu. Birisi tarıyordu. İki kişi silahla ateş ediyordu. Barut kokuyordu içerisi. Sonra bayıldım. Ayıldım. Eşim kanlar içinde. İnsanalar kanlar içindeydi. Sonra ambulans ve polisi aradık. Polisi aradım “sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz” dedi. Hiç kıpırdamadık. Sonra özel harekat girdi içeriye. Cam kırıkları vardı, insanalar üzerimize basarak geçtiler. Polis geldi yere yatın teslim olun elinizi başınızın üzerine koyun dedi. Özel harekat polisi yavaşça yerden ilerleyin dedi. üst kata çıktık" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha