Antalya’nın Kepez ilçesindeki bir kuyumcuda çalışan genç, 3 kişinin pompalı tüfekle saldırısı sonucu bacağından yaralandı.
Olay, sabah saatlerinde Kepez ilçesi Kanal Mahallesi Ahmet Vefik Paşa Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kuyumcu çalışanı 25 yaşındaki Mehmet Karasoy, kuyumcu dükkanını açıp vitrini düzenlediği sırada kimliği henüz belirlenemeyen üç kişi iddiaya göre içeri girdi. Zanlılarla Karasoy, arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından şüpheliler yanlarında getirdikleri pompalı tüfekle Karasoy’u bacağından yaraladı. Yan dükkandaki çalışanları da tüfekle tehdit eden zanlılar olay yerinden geldikleri motosikletle kaçtı. Zanlılar ise kuyumcudan altın ya da para almadan kaçtı. Esnafların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Karasoy, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Polis olaya ilişkin güvenlik kameralarını incelemeye alırken, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Zanlıların herhangi bir altın ya da para almaması polisin soruşturmasını husumet üzerinde yoğunlaştırmasına sevk etti. Olay yeri inceleme ekipleri kuyumcuda inceleme yaparken, olayın soygun girişimi mi yoksa, zanlı ile çalışanın arasında bir husumet mi olduğu üzerinde çalışmasını yürütüyor. Karasoy’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
“YAN ESNAFA DA SİLAH DOĞRULTTU”
Olayı gören bayan kuaförü Elif Yılmaz, “Arkadaşımız Mehmet bağırıyordu. Dışarıya çıktım zanlılar bize de silah doğrulttu. Silahı görünce hiçbir şey yapamadık. İçeriden izledik, korktuk silah sesini duyunca. Dışarı çıktık zanlılar kaçıyorlardı. Oraya girmeyelim diye bize silah doğrultmaya devam etti” dedi.
Kaynak: iha