İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yıl içerisinde 8 bin 256 operasyon düzenleyerek, zehir tacirlerine büyük bir darbe indirdi.
İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2015 yılı içerisinde önemli operasyonlara imza attı. Son bir yılda toplam 8 bin 256 operasyon düzenleyen ekip, 10 bin 517 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerden 624’ü tutuklanarak cezaevine konuldu.
OPERASYONLARDA 1 TON 105 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar zehir saçanlara balyoz gibi indi. Torbacı ve satıcılara göz açtırmayan ekipler, nefes kesen operasyonlara imza attı. Narkotik köpeklerinin yardımıyla ev ve iş yerlerine baskın yapan ekipler, bir yıl içerisinde 1 ton 105 kilo esrar ele geçirdi. En çok ele geçen maddeler arasında 136 bin adetle ecstasy ikinci sırada yer aldı. Bu uyuşturucuları kokain, bonzai, eroin, kenevir takip etti. Operasyonlarda esrar ve ecstasyin daha fazla ele geçirilmesine sebep de, bu maddelerin diğerlerine göre ucuz ve daha kolay temin edilebilmesi olarak gösterildi.
‘NARKOTİM OKULLARDA SIK SIK DEVRİYE ATIYOR
Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı kurulan Narkotim, okul çevresinde dolaşan ve öğrencileri uyuşturucuya alıştıran torbacıları yakından takip ediyor. Eğitim kurumlarının çevresinde şüpheli şahısları gören ekipler, tek tek üst araması yaparak şahısları okul önlerinden uzaklaştırıyor. Üzerinde uyuşturucu madde çıkanlarda, ifadelerin ardından adli makamlara sevk ediliyor.
“SOKAĞA DAHA ÇOK HAKİM OLMAK İSTİYORUZ”
Narkotimlerle şubelerdeki personel sayısının arttığını ifade eden Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Birkan Uzun, ekiplerin sahada yoğun mücadele etmesine gayret gösterdiklerini söyledi.
Sokağa daha çok hakim olmak istediklerini ifade eden Uzun, şöyle konuştu: “Özelikle ekiplerimizin sahada yoğun mücadele etmesine gayret gösterdik. 2014 yılında sayın Başbakanımızın önderliğinde Narkotim projesi başlatıldı. Bu kapsamda şubemizin personel sayısı artırıldı. Teçhizat olarak yeni teçhizatlar katıldı. Bununla birlikte biz sokağa artık daha hakim olmayı amaçlıyoruz. Daha yoğun şekilde torbacılara ve okul civarında önlem almaya çalışıyoruz. İşte vatandaşımızın uyuşturucuya erişememesi ve torbacıların rahat bir şekle sokakta satış yapamaması için sonuna kadar mücadele ediyoruz.”
Vatandaşlara da önemli bir çağrı yapan Birkan Uzun, sözlerine şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımız zaten bu konuda bize destek oluyor. Birçok çalışmamız vatandaşlardan gelen ihbar üzerine sahaya yansıtıyoruz. Yine aynı şekilde biz bunu daha fazla bekliyoruz. Polisin her sokağa hakim olması, tabii ki mümkün değil. Bu ancak vatandaşlarla kamu kurumlarıyla birlikte topyekun bir yürütülecek mücadele. Bütün toplumun hayatını sağlığını tehdit ediyor. Bu konuda topyekun bir çalışma kesinlikle gerekli. Vatandaşlarımızın bu konuda 155’e bilgi vererek bize yardımcı olmalarını bekliyoruz."
Kaynak: iha