Denizli’nin Pamukkale ilçesinde cezaevinden dün çıkan ve madde bağımlısı olduğu ileri sürülen bir genç, yaşadığı apartmanın beşinci katına çıkarak eline geçen her şeyi sokaktaki vatandaşlara ve yola fırlattı.
Olay, 15 Mayıs Mahallesi 720. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, madde bağımlısı Ü.U.K (24), aldığı maddenin etkisiyle yapımı devam eden 5 katlı binanın çatısına çıkarak, çatıda bulanan kiremitleri, sokaktaki park halinde olan arabalara ve yoldan geçen vatandaşların üzerine fırlattı. Mahalle sakinlerinin olayı bildirmesiyle, sokağa gelen polis ekipleri, Ü.U.K’yı yakalayarak gözaltına aldı. Gencin attığı taş ve kiremitlerden dolayı 2 araçta maddi hasar meydana geldi. Şahsın daha önce eski belediye sanat merkezinde silahla bir kişiyi rehin aldığı, 2 ay önce intihara kalkıştığı belirtilirken, yine aynı ay içerisinde kendi evlerini ateş verdiği ortaya çıktı.
Arabası zarar gören eski 15 Mayıs Mahallesi muhtarı Süleyman Ök, “Mahalle sakinleri olarak sakinleri devletin bu olaya bir çözüm bulmasını istiyoruz yaşadığımız bu olay ilk değil. Cumadan çıktım aracımın paramparça olduğunu gördüm. Babası da burada perişan mahalleli olarak devlet yetkililerden yardım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Babanın yetkililerden yardım istedi
Oğlunun daha önce 4 kez cezaevine girip çıktığı belirten, baba Zafer K. da, “Benim oğlum yaklaşık iki ay önce cezaevine girdi. O süreçte yetkililerden yardım istedik. Tekrar çıkacağını, sağa sola zarar vereceğini, tedavisine ya cezaevinde, ya da dışarıda uzun süreçli bir şekilde devam edilmesi gerektiğini, topluma faydalı bir genç olarak yetiştirilmesi istemiştik. Ben 7 yıldan beri mücadele veriyorum, başarılı olamadım. Bu olaylar bitmez, bu ilk olayın sonu, devamı olur. Bunun haddi hesabı yok. Cezaevinde çıktığı gün beni aradı, baba beni al, dedi aldım. Beni getirdi, buz gibi inşaata, benim yaşım olmuş 60. Ben kaçmıyorum, mücadele ediyorum, bu arada devlet yetkililerin birazcık yardım etmesini istiyorum” diye konuştu.

“Onun yüzünden intihara teşebbüs ettim”
Oğlu yüzünden intihara teşebbüs ettiğini belirten baba Zafer K., “Evi yaktı, evsiz kaldık. Sıkıntıları aşamadık, tedaviden başka bir çaresi yok, cezaevi kurtuluş değildir. Hastaneye gidiyor, geri geliyor yapmadığını bırakmıyor. Temel sorun şu, tedavi görmesi lazımdır” diye konuştu.

Mahalleli ise duruma isyan etti
İsimin vermek istemeyen mahalle sakini kadın, “Mahallede her zaman yardımcı olduk. Biz bu aileye her zaman yardımcı olduk. Halada oluyoruz. Ama bu yaşananlardan dolayı rahatsız oluyoruz. Babasına ailesine zarar verecek diye korkuyoruz. Bununla ilgili Valimizden yardım istiyoruz’’dedi.
Kaynak: iha