Adıyaman’da küçük yaşta hırsızlar tarafından yapılan ve güvenlik kameralarına kaydedilen hırsızlık olayı kısa sürede aydınlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, daha önceden 2 motosiklet çaldıkları tespit edilen yaşları 10-16 arasında değişen 5 şahıs Adıyaman merkez Turgut Reis Mahallesinde bulunan kuruyemişçiye hırsızlık için girince yakayı ele verdi.
Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen hırsızlık olayında ilk önce üç kişi kuruyemişçinin vitrininde bulunan demir korkuluğu bükerek vitrindeki sigara ve bozuk parayı oluyor. Oradan uzaklaşan hırsızlar daha sonra tekrar gelerek içeri girmek istiyor. İçlerinden birisi içeri girerek içeride bulunan sigaralara paketlerini alıyor.
Sabah işyerine gelen kuruyemişçi çalışanı hırsızlığı fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını inceledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada kısa sürede hırsızlık şüphelilerini yakaladı.
Gözaltına alınan A.B., M.K., U.Y., A.A. ve A.Y. sağlık kontrolünün ardından yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.
İşyeri çalışanı Kadir Aktaş, polisin kısa sürede hırsızlık olayını aydınlattığını belirterek, yaklaşık 3 bin TL değerinde sigara çalındığını söyledi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Kaynak: iha