Alanya ilçesinde, iki gün önce kaybolan 65 yaşındaki Hollandalı erkek turist Lodewıjk Nicalaas Waterbeek, dün gece alkollü olarak başka otele giriş yapmak isterken bulundu.
Alanya’ya 3 gün önce bir haftalık tatil için gelen Lodewıjk Nicalaas Waterbeek, eşi Ludwına Maria Josephe ile birlikte Kızlarpınarı mahallesinde apart otele yerleşti. İki gün önce dolaşmak için otelden çıkan Lodewıjk Nicalaas Waterbeek bir daha dönmedi. Eşi, Waterbeek için otel çalışanlarından yardım isteyerek polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis merkezinde tercüman aracılığı ile ifadesi alınan kadın, eşinin üzerinde 30 euro ve kredi kartı olduğunu, 3 yıl önce kalp ve nefes darlığından tedavi gördüğünü belirtti.
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bulabilmek için çalışma başlattığı kayıp turist, en son otelden çıkarken güvenlik kamerasına yansıması üzerine polis alarma geçti.
ALKOLLÜ OTELE GELDİ
Tatil yapacağı otele gelmeyen Lodewıjk Nicalaas Waterbeek dün gece 23:30 sıralarında Güllerpınarı mahallesi İmam Dayı sokak üzerindeki bir otele gelerek otelde kalmak istemiş aşırı derece alkol aldığı için konuşma güçlüğü çekince otel çalışanları polisten yardım istedi.
Otele gelen polis, güçlükle konuşan turisti önce sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Alanya Devlet Hastanesine, yapılan muayenesinden sonra Saray Polis Karakoluna getirdi.
HOLLANDALI GÜN BOYU SAHİLDE GEZMİŞ
Kayıp Hollandalı erkek turist polis merkezinde tercüman eşliğinde alınan ifadesinde, otelden hava almak için çıktığını otelin yolunu kaybettiğini değişik otellerde kredi kartıyla ücretini ödeyerek kaldığını söyledi.
Kaynak: iha