Sakarya’nın Karasu ilçesinde 22 yaşındaki genç, denizden çıkmak istediği esnada dalgaya kapılarak suda kayboldu. Genci arama çalışmaları sürerken, Zonguldak Sahil Güvenlik Komutanlığından gemi ve Amasra Sahil Güvenlikten dalgıç talep edildi.

Olay, saat 18.50 sıralarında Karasu ilçesi Denizköy Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ailesi ile plaja gelen 22 yaşındaki Muhammet Enes K., denizden çıkmak istediği esnada gelen dalgayla bir anda gözden kayboldu. Durumun haber verilmesi üzerine Karasu Cankurtaran ve SAKDER ekipleri olay yerine gelerek genci arama çalışmaları başlattı. AFAD ile sağlanan koordine sonucu Zonguldak Sahil Güvenlik Komutanlığından gemi ve Amasra Sahil Güvenlikten dalgıç talep edildi. Suda kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor.

Kaynarca’da denize girerek dalgalara kapılan vatandaş kurtarıldı

Öte yandan, Kaynarca ilçesi Arifağa Mahallesi Karaboğaz mevkiinde meydana gelen boğulma vakasında ise 30 yaşındaki R.K., denize girmek istediği esnada gelen dalga sonucu suyun dibine battı. Cankurtaranların müdahalesi ile R.K. 5 dakika içerisinde kurtarıldı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan şahıs, Kaynarca Devlet Hastanesine kaldırıldı. R.K., burada yapılan ilk müdahale sonrasında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Jandarma ekipleri yaşanan boğulma vakalarıyla ilgili inceleme başlattı.
Kaynak: iha