Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtarmaya çalışan ve ekiplerce kurtarılan adam kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 14 yaşındaki çocuğu arama çalışmalarına ise yarın devam edilecek.
Ereğli ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi Mervealtı mevkisinde serinlemek için denize giren 14 yaşındaki Serhat Uludağ dev dalgaların arasında boğulma tehlikesi geçirdi. Plajda buluna vatandaşlar itfaiye ve polis arayarak yardım istedi. Bu sırada ailesi ile birlikte plajda bulunan 52 yaşında ki Şevket Yalçın boğulma tehlikesi geçiren genci kurtarmak için denize girdi. Ancak Şevket Yalçın’da bir süre sonra dev dalgaların arasında kayboldu. Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde bulunan dalgıçlar ile Kdz. Ereğli Belediyesi Plajı’nda görevli cankurtaran ekipleri hem 14 yaşındaki genci hem de Şevket Yalçın’ı kurtarmak için çalışma başlattı. Cankurtaran ve dalgıç ekipleri yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından Şevket Yalçın’ı baygın halde bularak kıyıya çıkarttı. Yaklaşık 40 dakika kadar suni teneffüs yapılmasına rağmen kendisine getirilemeyen adam ambulansa alınarak Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada yapılan müdahale sonucu nefes almaya başlayan yaşlı adam yaklaşık 2 saat sonra hayatını kaybetti.
Çocukları dev dalgaların arasında kaybolan Serhat Uludağ’ın babası sinir krizi geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale etmek istediği gözü yaşlı baba sakinleşmezken, eşine sarılarak teselli olmaya çalıştı.
Olay yerine sevk edilen Zonguldak İl AFAD Müdürlüğü, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiye dalgıç ve cankurtaran ekipleri geç saatlere kadar yapılan aramalardan sonuç alamadı. Kdz. Ereğli Balıkçı barınağından gelerek arama çalışmalarına destek veren bir balıkçı tekneside dev dalgalara rağmen yaptığı aramalarda 14 yaşındaki gencin bedenine rastlayamadı. Ekipler arama çalışmalarına ara verirken, yarın sabahtan itibaren çalışmaların tekrar başlayacağı öğrenildi.
Polis olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.
Kaynak: iha