Antalya’nın Alanya ilçesinde emniyet ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi gezi teknelerine yönelik geniş çaplı huzur operasyonu düzenledi. Operasyona narkotik dedektör köpeği ’Esco’ da, katıldı.

Turizm sezonunun başlamasıyla ve Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla Alanya polisi de denetimlerini sıklaştırmaya başladı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, KEM, KOM, Çevik Kuvvet ve Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, İskele bölgesindeki gezi teknelerine ve önceden belirlenen noktalarda huzur operasyonu düzenledi. 50 polisin katıldığı operasyonda eğitimli narkotik dedektör köpeği ‘Esco’ da yer aldı. Hassas burunlu dedektör köpek ’Esco’ tarafından 7 tekne kontrol edilirken ekipler de 69 kişiyi kimlik sorgusunun yanı sıra Genel Bilgi Taramasından da (GBT) geçirdi. Yine operasyon kapsamında iskele bölgesinde bulunan bir restoran, bar, butik ve 2 tekneye hanutçuluk ve çığırtkanlık yaptı gerekçesiyle Kabahatler Kanunu kapsamında para cezası kesilerek işlem yapıldı.

Denetimler sıklıkla devam edecek

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinden yapılan açıklamada, mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması ve vatandaşlar ile turist misafirlerin huzur içinde tatillerini yapması için denetimlerin sıklıkla devam edeceği bildirildi.
Kaynak: iha