İskenderunlu denizci Kadir Köroğlu, çalıştığı gemide FETÖ kitaplarını okuyan şüpheli personel olduğunu ve kamarasına izinsiz girdiğini Whatsapp’tan dayısına bildirdikten sonra ortadan kayboldu. Ailesi, Marmara Denizinde açıkta bekleyen gemiden esrarengiz şekilde kaybolan Köroğlu’nun hayatından endişe ediyor.

Edinilen bilgiye göre, denizci Kadir Köroğlu (36), 6 aylık anlaşma imzaladığı bir denizcilik şirketine ait gemide çalışmaya başlamasının ardından gemi İzmit Körfezi’nden İstanbul’a oradan da Yunanistan’a gitmek üzere açıldı. İddiaya göre, gemi İstanbul açıklarında beklemedeyken Kadir Köroğlu, gemideki şüphelendiği kişinin terör örgütü lideri Fethullah Gülen’e ait kitapları okuduğunu gördüğünü ve haberi olmadan kamarasına girdiklerini görünce de durumu Whatsapp üzerinden dayısı Ali Canpolat’a bildirdi.

Köroğlu, ayrıca bilgi verdiği Sahil Güvenlik’in durumla ilgili gemi kaptanına bilgi vermesini istediği, kaptanın da "Bizim gemide böyle şeyler olmaz" dediği belirtildi.

Ailesi ise Kadir Köroğlu’dan 11 Haziran akşamı saat 18.30’dan sonra bir daha haber alınamadı.

Telefonuna ulaşılamayan Kadir Köroğlu’nun gemide olmadığı ise ertesi gün öğle saatlerinde ortaya çıktı. Köroğlu’nun yakınlarının şikayeti üzerine, gemi kaptanının polise verdiği ifadesinde, "Yemeğe gelmediği için kamarasının kapısını kırarak içeri girdik kimse yoktu pencereden denize atlayıp ya da bir bot kiralayıp gitmiş olabilir" şeklinde ifade verdiğini bildirdi.

Anne Gülay Köroğlu ise gözyaşları içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak "Oğlum oğlum vatansever birisi onun hayatından endişe ediyorum bu teröristler oğlumu öldürmüş olabilir, lütfen Allah rızası için yardım edin ben bir anneyim yüreğim yanıyor" diye konuştu.

Kadir Köroğlu’nun 12 yaşındaki kızı Gülay da gözyaşları içinde babasının bulunmasını istedi.

Dayı Ali Canpolat yeğeni Kadir ile yaptığı Whatsapp yazışmalarını gösterdi. Yeğeninin gemidekilerden şüphelendiğini ve daha sonra ortadan kaybolduğunu söyledi.

Kaynak: iha