15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Gazeteci-Yazar Ahmet Altan serbest bırakılırken kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ise tutuklandı.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) medya oluşumuyla ilgili soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Altan kardeşlerden Gazeteci-Yazar Ahmet Altan serbest bırakılırken kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ise tutuklandı.
Ahmet Altan; "Mehmet Altan’ın tutuklanması esas sorumlulara gidecek soruşturmanın önünün kesilmesidir"
Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Altan, "Darbenin ne olduğunu bilmeyen, darbeyi ciddiye almayan, bir tek cümle ile darbeyle ilişki kurmaya açık duran bir hukuk sistemiyle bu ülkenin gerçekten çok zor günler yaşayacağını düşünüyorum. Mehmet Altan’ın bugün tutuklanması, 15 Temmuz ile ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, ciddiyetinden uzaklaştırılması ve esas sorumlulara gidecek soruşturmanın önünün kesilmesidir. Bunun başka hiçbir anlamı yok. Bugün bu tutuklama 15 Temmuz ile ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor." dedi.
Mahkeme Mehmet Altan’ın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Nöbetçi Hakimlik, Ahmet Altan’a ise "haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.
Kaynak: iha