Spiker Kübra Eken’i döverek beyin kanaması geçirmesine ve felç olmasına sebep olduğu iddia edilen eşi Neptün Bülent Eken’in “kasten yaralama” suçundan yargılandığı davada mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan dördüncü kez yeniden rapor aldırılmasına hükmetti. Kübra Eken’in, mahkemeye sunduğu yazılı dilekçesinde, “Beni nasıl 2 günlük loğusayken bebeğimin önünde yok etmeye çalıştıysa, kızıma da aynı şeyi yapabilir. Neptün Eken’i tutuklu yargılayınız” ifadeleri yer aldı.

Spiker Kübra Eken’i döverek beyin kanaması geçirmesine ve felç olmasına sebep olduğu iddia edilen eşi Neptün Bülent Eken’in “kasten yaralama” suçundan yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 7’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Neptün Bülent Eken ve avukatı katıldı. Mağdur Kübra Eken duruşmaya gelmezken Eken’in annesi Nuran Yelkenci ile babası Ömer Lütfi Yelkenci ve avukatları da salonda hazır bulundu.

Hakim, Adli Tıp Kurumundan raporun geldiğini ve celse arasında Kübra Eken’in avukatlarının dosyaya 2 adet tomografi CD’si sunup yeniden adli tıptan rapor aldırılmasını talep ettiklerini tutanağa geçirdi.

“Raporda kafatasındaki yaralanma ile beyin kanaması arasında illiyet bağı kurulamamıştır”

Duruşmada söz alan Kübra Eken’in avukatı, “CD’lerde kafatasında oluşan lezyon ve morluk ile kafatası altındaki beyin kanamasının tam olarak aynı noktaya geldiği görülmektedir ve akan kanın o noktada aktığı görülmektedir. Dolayısıyla bu CD’ler incelenmeden karar verilmesi uygun olmayacaktır. Adli Tıp Kurumu’nun daha önceki raporunda kafatasındaki yaralanma ile beyin kanaması arasında illiyet bağı kurulamadığı görülmüştür. Biz, bir kez daha Adli Tıp Kurumunda rapor aldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

“Beyin kanamamın ’doğumda oldu’ yalanını asla kabul etmiyorum”

Mağdur Kübra Eken mahkemeye yazılı dilekçe sundu. Eken’in yazılı dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Beni bu hale getiren Neptün Eken’in iki ay boyunca ailemden darp raporunu saklayarak ve tüm delillere kapatarak, kendisini kurtarmak için yaptığı suçlu savunması olan benim beyin kanamamın ’doğumda oldu’ yalanını asla kabul etmiyorum. Henüz 30 yaşındayken, hayatımı, hayallerimi, sağlığımı, anneliğimi ve sonunda 8 aydır kızımı kaçırıyor. Size kızım adına yalvarıyorum, Neptün Eken’i tutuklu yargılayınız.

“Beni nasıl yok etmeye çalıştıysa, kızıma da aynı şeyi yapabilir”

Ülkemizde bu denli şiddete maruz kalıp üç kez ölen ve yeniden hayata tutunabilen, doktorların deyimiyle mucize kadın ben Kübra. Ülkemde eşleri tarafından şiddet gören, kocaları tarafından intikam için çocuklarını katleden adamlar var. Kocaları tarafından katledilen ve kendilerini savunamadan toprak olan kadınlarımız, çocuklarımız adına adalet istiyorum. 3 günlük bebeğimin önünde bana bu şiddeti uygulayan bu adamın, kızıma da şiddet uygulayabilir diye yıllardır feryat etmeme rağmen hukukun yavaş olmasından eşim faydalanıyor. Eşim beni nasıl 2 günlük loğusayken bebeğimin önünde yok etmeye çalıştıysa, kızıma da aynı şeyi yapabilir. Hatta benim olmayan kimsenin olmasın diyerek kızımı yok edebilir.”

Ara kararını açıklayan mahkeme, CD’lerdeki tomografi raporlarının incelenerek, mağdurun yaşamsal tehlikesine neden olan olayın anestezi sonucu olmayıp darp sonucunda meydana geldiği saptanabiliyorsa bu konuda Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıntılı rapor düzenlenmesine hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

“İnşallah, adalet yerini bulacak”

Duruşma sonrası açıklama yapan Kübra Eken’in annesi Nuran Yelkenci, “Kübra’nın ilk beyin kanaması geçirdiği gece, öncesi ve sonrası MR CD’lerini 4.5 yıldır hepimiz unuttuk. Adli Tıp Kurumu, sadece kağıt üzerinden rapor verdi şimdiye kadar. Bu MR CD’lerinin görülerek rapor verilmesini istedik Adli Tıp’tan. Hakim bunu kabul etti. İnşallah, adalet yerini bulacak” dedi.

Avukatı İpek Bozkurt ise davanın 4 yıldır takipçisi olduklarını söyleyerek, “Kübra, ailesiyle yaşamak zorunda olduğu bir hayatı yaşıyor şu anda. Şimdiye kadar üç tane adli tıp raporu geldi. Bütün bu raporlarda şu söyleniyor; bu kadının kafasında bir darp aldığına ilişkin emareler var, evet bu kadın beyin kanaması geçirmiş ama biz beyin kanaması ile darp arasındaki ilişkiyi kuramıyoruz. Darp yoktur da denmiyor ama darpla beyin kanaması arasındaki ilişki kurulamıyor” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha