Denizli’de PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında HDP il eş başkanının da bulunduğu 5’i tutuklu 23 kişinin yargılanmasına başlandı.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davanın ilk duruşması 2.Ağır Ceza Mahkemesinde 5’i tutuklu, 18 tutuksuz sanıkla başladı. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasında sonra tutuklu sanıklardan S.Ç. ve Ü.E’nün yurt dışı çıkış yasağı tedbiri ile tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Mahkeme, M.Y., F.T., Y.K.’nın kaçma şüphesi bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Sanıkların ikinci duruşması 26 Ocak 2017 tarihine ertelendi.
PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile legal görünümlü yeni yapılanması Dem-Genç Denizli içerisinde yer alan şüphelilere yönelik Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Mayıs’ta düzenlenen operasyonda 19 kişi, devam eden çalışmalarda ise 4 kişi gözaltına alınmıştı.
Şüphelilerin hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23.mad. belirtilen aletlerle katılma, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme” suçlarından 27 Eylül’de dava açılmıştı.
Kaynak: iha