Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada altı, helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 2 olmak üzere 8 asker şehit oldu.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca ilçesi Çığlı Üs bölgesinde teröristlerle silahlı çatışma çıktığı belirtilerek "Çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.
Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir kobra helikopterin Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğradığı belirtilerek şöyle denildi:
"Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir. Bizi derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.
Kaynak: iha