Bodrum'da alarm... Sahil Güvenlik harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tatilde olduğu otelde saldırı girişiminde bulunan darbeci askerleri arama çalışmaları sürerken, Bodrum'da hareketli saatler yaşandı. "İki şüpheli görüldü" ihbarı üzerine Sahil Güvenlik alarma geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırı düzenlemek amacıyla Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelen ve çatışmada 2 polisi şehit ederek kaçan darbeci askerler, jandarma ve polis özel harekat timleri ile bordo bereliler tarafından her yerde aranırken, Sahil Güvenlik ekipleri de kıyılarda, denizden olası bir kaçış girişimine karşı bekliyor.

MARMARİS'TE DARBECİ ASKERLERİN SİLAHLARI BULUNDU

Marmaris'in çevresindeki yerleşim yerlerinin girişleri de aranan askerler nedeniyle tutuldu. Denizli'nin Kale İlçesi Köprübaşı Mahallesi'ndeki Denizli-Muğla sınırında jandarma ve polis özel hareket ekiplerinin aramaları sürüyor.

2 ŞÜPHELİ GÖRÜLDÜ İHBARI

Bodrum'da da aynı hareketliliğin söz konusu olduğu görüldü. Denizde ve karada geniş çaplı kontroller başladı. Bodrum'un Yalıçiftlik Mahallesi yolcu minibüsünün ve bazı vatandaşların, birinin başı sarılı yüzü ve kollarında yara izleri bulunan iki kişinin aranan kişiler olabileceği ihbarı, heyecan yarattı. Minibüs şoförünün bu kişilerden birinin aranan askerlerden biri olduğunu teşhis etmesi üzerine, ekipler bölgede yoğunlaştı. 1.90 boylarında, 40'lı yaşlarda, sivil giyinimli ve başı sargı bezi ile sarılı, kollarında yara ve çizik izleri bulunduğu belirtilen bu kişilerin, Bodrum'un karşısındaki Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) adasına geçme ihtimallerine karşı sahil güvenlik ekipleride bu sabahtan itibaren denizde bulunan tekneleri yakın takibe aldı.

Sahil güvenlik ekiplerinin bazı yatların yanına kadar yaklaşarak inceleme ve arama yaptığı görüldü. Öte yandan; Yunan sahil güvenlik botlarının da İstanköy ve Kilimli önlerinde devriye nöbetlerini arttırdığı görüldü. Marmaris'te son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerden SAT komandosu Deniz Üsteğmen Ali Sarıbey, karayolunda otostop yaparken sivil kıyafetlerle yakalanmış, gönderildiği Muğla'da sevkedildiği adliyede tutuklanmıştı.
Editör: TE Bilişim