Ankara’da etkili olan sağanak yağmurun etkisiyle semt pazarının duvarı çöktü. Pazarın yanında park hainde olan 3 otomobil de çöken duvarın altında kaldı.
Olay saat 20.30 sıralarında, Çankaya’da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Naci Çakır Mahallesi, 760. sokakta bulunan İlker Semt Pazarı’nın duvarı, sağanak yağmurun etkisiyle çöktü. Pazar alanının yanında bulunan 760. sokakta park halinde olan 06 YB 151, 06 AS 5853 ve 06 BB 6817 plakalı otomobiller çöken duvarın altında kaldı. Duvarın çökmesi üzerine pazar esnafları ve vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Vatandaşlar, olayı itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, duvarın çöktüğü sokağa şerit çekerek trafiğe kapattı.
Çöken duvarın altında kalan 06 BB 6817 plakalı otomobilin sahibi, pazar esnaflarından Aziz Doğan, “Arabalarımızı park edip içeri girdik. Bu duvar 10 senedir bu halde. Buraya bir yama yaptılar, üzerine beton döktüler. Burada belediyenin suçu yok, yaptıranların suçu var. Belediye dünyanın parasını veriyor bunlara ama bu duvara böyle yama yapılır mı, Allah aşkına? Buraya tonlarca mal geliyor, tonlarca kamyon geliyor. Şu duvarın haline bakın. Allah’tan ki yağmurdan dolayı dışarıda kimse yoktu. Burası yaya yolu. Yıkılma anında yağmur olmasaydı, en az 20, 30 kişi bu duvarın altında kalırdı” şeklinde konuştu.
Çöken duvardan dolayı hasar gören 06 AS 5853 plakalı aracın sahibi Ümit Yıldırım isimli pazar esnafı, “Aracımız hasar gördü, şu anda mağdur durumdayız. Allah’tan kimsenin başına bir şey gelmedi. İş zamanıydı, buradan geçen insanlara herhangi bir şey olabilirdi” ifadelerini kullandı.
Çöken duvarın hemen üzerinde tezgahı olan pazar esnaflarından Uğur Demirer ise, “Yukarıdan akan yağmur suyu, yağmur demeyelim felaket gibi bir şey oldu. Tezgahlarımızın boyu kadar su birikintisi oldu. Duvar dayanmadı burada biriken su birikintisine. Allah’tan can kaybı veya yaralanma olmadı. Olay olduğunda buradaydık. Büyük kolonları da aşağı götürseydi, üsteki demir yığınının aşağı indiğini düşündüğümüzde burada 500 kişi, bin kişi de ölebilirdi” dedi.
Semt pazarının açık olduğu anda gerçekleşen göçük esnasında şans eseri yaralanan olmazken, pazardaki alışveriş devam etti.
Kaynak: iha